Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 27. 12:55

Leépítésekbe kezd Európában a OnePlus

A mobilszolgáltatókkal való nehézkes együttműködés miatt kényszerülhet átszervezésre a cég.

Leépítésekbe kezd a OnePlus, nem sokkal legújabb csúcsmodelljeinek rajtja után - számolt be az Engadget. A lap a céghez közel álló forrásai szerint az intézkedések az európai irodákat érintik Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban - egyes esetekben pedig a dolgozók 80 százalékára kiterjednek. Hétvégén egy fórumbejegyzésben a cég is reagált az értesülésekre, eszerint normális átszervezésről van szó, miközben a vállalat igyekszik főbb piacaira fókuszálni, a leépítés továbbá mintegy 20 alkalmazottat érint majd az említett országokban.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Noha az utóbbi időben számos cégnél láthattunk elbocsátásokat a koronavírus okozta gazdasági visszaesés következtében, a OnePlus esetében jó eséllyel nem a járvány adott lökést a leépítéseknek. A cég Európában egyre nehezebben találja meg a közös hangot a mobilszolgáltatókkal, ami az eladásokra is rányomja a bélyegét - az Egyesült Királyságban például a legújabb, OnePlus 8 széria csak egyetlen szolgáltató kínálatában válik elérhetővé. A lépéssel most úgy tűnik az eddigi London helyett Helsinkiben lesz a vállalat új európai főhadiszállása. 

a címlapról