Szerző: Koi Tamás

2020. április 16. 12:56

2024-ig biztosan Barcelonában marad az MWC

A tervek szerint jövőre - és még azt követően három évig - mindenképpen visszatér a mobilos iparág legnagyobb eseményeként számontartott Mobile World Congress Barcelonába, miután a katalán főváros és a szervezők egy évvel meghosszabbították meglévő szerződésüket.

A Mobile World Congress (MWC) 33 éves fennállása óta idén először fordult elő, hogy elmaradt a világ legnagyobb mobilos dzsemborija, melynek (legalábbis Európában) 2006-tól a katalán főváros, Barcelona adott otthont. Az idei rendezvényre várt több mint százezer látogató és partner ezúttal otthon maradt, ami nem csak a résztvevő cégeknek jelentett hatalmas pofont (ők időközben ígéretet kaptak arra, hogy visszakapják a belépődíjak árát és a részvétel egyéb költségeit), hanem Barcelonának is.

mwc_barcelona

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Az eseményt szervező GSMA mindezt belátva úgy döntött, hogy egy évvel meghosszabbítja a várossal kötött, egyébként 2023-ban lejáró szerződést, így az MWC 2024-ig biztosan Barcelonában lesz majd. Hogy mi lesz ezután, az még nem eldöntött, de a folytatásra is jó eséllyel pályázik a katalán főváros.

Az eseményt eddig egyébként összesen hét európai városban rendezték meg, Barcelona után a leghosszabb ideig - tíz évig - Cannes adott otthont a rendezvénynek. A Mobile World Congressnek 2015-től és 2017-től ázsiai és amerikai testvére is lett, a Mobile World Congress Shanghai-ra Kínában került sor, a Mobile World Congress Americas-t pedig 2017-ben először Los Angeles, 2018-ban San Francisco, majd 2019-ben újra Los Angeles rendezte meg.

a címlapról