Szerző: Koi Tamás

2020. április 16. 12:56

2024-ig biztosan Barcelonában marad az MWC

A tervek szerint jövőre - és még azt követően három évig - mindenképpen visszatér a mobilos iparág legnagyobb eseményeként számontartott Mobile World Congress Barcelonába, miután a katalán főváros és a szervezők egy évvel meghosszabbították meglévő szerződésüket.

A Mobile World Congress (MWC) 33 éves fennállása óta idén először fordult elő, hogy elmaradt a világ legnagyobb mobilos dzsemborija, melynek (legalábbis Európában) 2006-tól a katalán főváros, Barcelona adott otthont. Az idei rendezvényre várt több mint százezer látogató és partner ezúttal otthon maradt, ami nem csak a résztvevő cégeknek jelentett hatalmas pofont (ők időközben ígéretet kaptak arra, hogy visszakapják a belépődíjak árát és a részvétel egyéb költségeit), hanem Barcelonának is.

mwc_barcelona

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az eseményt szervező GSMA mindezt belátva úgy döntött, hogy egy évvel meghosszabbítja a várossal kötött, egyébként 2023-ban lejáró szerződést, így az MWC 2024-ig biztosan Barcelonában lesz majd. Hogy mi lesz ezután, az még nem eldöntött, de a folytatásra is jó eséllyel pályázik a katalán főváros.

Az eseményt eddig egyébként összesen hét európai városban rendezték meg, Barcelona után a leghosszabb ideig - tíz évig - Cannes adott otthont a rendezvénynek. A Mobile World Congressnek 2015-től és 2017-től ázsiai és amerikai testvére is lett, a Mobile World Congress Shanghai-ra Kínában került sor, a Mobile World Congress Americas-t pedig 2017-ben először Los Angeles, 2018-ban San Francisco, majd 2019-ben újra Los Angeles rendezte meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról