Szerző: Koi Tamás

2020. április 6. 11:52

Push értesítést küld veszélyhelyzetben az ÉletMentő app

A mostanihoz hasonló veszélyhelyzetekre válaszul számos, elsősorban tájékoztató céllal létrejött applikáció született világszerte - Magyarországon az egyik legnépszerűbb segélykérő app, az ÉletMentő egészült ki új, vészhelyzeti push üzenet funkcióval.

Új funkciókkal bővült a hét elején az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Alapítvány által közösen létrehozott, a cseh Medical Information Technologies által fejlesztett ÉletMentő app, mely hosszú előkészületek után az év elején vált széles körben elérhetővé. A két legfőbb újdonság a koronavírus-világjárvány hazai terjedésére válaszul került be az appba.

omsz_eletmentok

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az egyik fejlesztés valójában egy egyszerű külső link, mely az alkalmazás információs felületén elhelyezett új gombbal a magyarországi koronavírus tájékoztató oldalt (koronavirus.gov.hu) hívja meg a mobil böngészőjében, míg a másik egy lényegesen összetettebb, push üzenetekre épülő tájékoztató rendszer, mellyel az ügyfél készülékére rendszeres időközönként elküldi az Országos Mentőszolgálat az aktuális vészhelyzeti információkat a készülék helyzete alapján.

Az ÉletMentő app a januári bevezetése óta hamar az egyik legnépszerűbb segélyhívó alkalmazás lett hazánkban, az appot eddig több mint 450 ezren töltötték le, és 2500 segélyhívást kezdeményeztek vele (ebből 680 tényleges ellátást igénylő eset volt).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról