Szerző: Koi Tamás

2020. április 6. 11:52

Push értesítést küld veszélyhelyzetben az ÉletMentő app

A mostanihoz hasonló veszélyhelyzetekre válaszul számos, elsősorban tájékoztató céllal létrejött applikáció született világszerte - Magyarországon az egyik legnépszerűbb segélykérő app, az ÉletMentő egészült ki új, vészhelyzeti push üzenet funkcióval.

Új funkciókkal bővült a hét elején az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Alapítvány által közösen létrehozott, a cseh Medical Information Technologies által fejlesztett ÉletMentő app, mely hosszú előkészületek után az év elején vált széles körben elérhetővé. A két legfőbb újdonság a koronavírus-világjárvány hazai terjedésére válaszul került be az appba.

omsz_eletmentok

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Az egyik fejlesztés valójában egy egyszerű külső link, mely az alkalmazás információs felületén elhelyezett új gombbal a magyarországi koronavírus tájékoztató oldalt (koronavirus.gov.hu) hívja meg a mobil böngészőjében, míg a másik egy lényegesen összetettebb, push üzenetekre épülő tájékoztató rendszer, mellyel az ügyfél készülékére rendszeres időközönként elküldi az Országos Mentőszolgálat az aktuális vészhelyzeti információkat a készülék helyzete alapján.

Az ÉletMentő app a januári bevezetése óta hamar az egyik legnépszerűbb segélyhívó alkalmazás lett hazánkban, az appot eddig több mint 450 ezren töltötték le, és 2500 segélyhívást kezdeményeztek vele (ebből 680 tényleges ellátást igénylő eset volt).

a címlapról