Szerző: Koi Tamás

2020. március 30. 15:22

Idén nem tréfálkozik a Google április elsején

Egy húszéves hagyomány marad el idén április elsején: a Google az ilyenkor már-már szokásos áprilisi tréfálkozására idén biztos nem kerül sor.

Idén ahogy sok tradicionális ünnep és jeles nap, úgy április elseje is más színezetet kap majd, az ismert okokból vélhetően kevesebbeknek jut eszébe tréfálkozni, vagy éppen félrevezetni a gyanútlan internetezőket.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A Google részben a fentiek jegyében bejelentette, hogy idén elmarad a tradicionális április elsejei átverés, mellyel rendszerint felhasználók millióit vezeti meg a cég. Például ezen a napon jelentették be 2006-ban a kontextusalapú randikeresőt, a Google Romance-t vagy egy évvel később a Gmail Papert, ami a gmailben küldött levelek kinyomtatására és postai kézbesítésére szolgált - persze mind-mind egy alternatív valóságban. Meg persze voltak olyan poénra vett kezdeményezések, mint a Google Maps Snake.

A tradíciónak az utóbbi években a Google számos szolgáltatása, sőt helyi kirendeltsége is hódolt, egy a cég marketingvezetője által körbeküldött belső e-mail tanulsága szerint ezeket a belső kis projekteket idén törölték. 

A korábbi évek prankjeiből egyébként a Wikipedián egész jó kis gyűjtés van, ha esetleg valakinek kedve támadna nosztalgiázni.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 10:23

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.