Szerző: Koi Tamás

2020. március 23. 13:50

Koronavírus: növeli az áteresztőképességet a BIX

Kedvezményekkel igyekszik az internetszolgáltatók esetleges kapacitásgondjain enyhíteni a BIX-et üzemeltető Internetszolgáltatók Tanácsa Egyesület a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben.

Nem csak a végfelhasználók, hanem maguk a távközlési szolgáltatók is részesülhetnek kedvezményben a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben: Ezúttal a BIX-et üzemeltető Internetszolgáltatók Tanácsa Egyesület jelentette be, hogy különféle könnyítéseket biztosít a hozzá csatlakozó internetszolgáltatók számára.

A március 15-i hatállyal életbe lépő, visszamenőleg is érvényes kedvezmények sora a következő:

  • minden, addig csak tartalék célú csatlakozáson keresztül felár nélkül engedélyezi a forgalmazást,
  • minden, addig korlátozott csatlakozáson a sávszélesség korlát átlépését díjmentessé teszi,
  • minden 1Gb-es csatlakozáson biztosítja a 10Gb-re történő áttérést,
  • - lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók további 10 Gbps-os kapcsolatokat alakítsanak ki a BIX Victor Hugo utcai központjában.

Az egyesület emellett a bővítési és hibaelhárítási igényeket soron kívül teljesíti.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az ISzT emellett közölte, az eddigi tapasztalatok alapján a múlt hét óta több százezer otthoni távmunka-végző, valamint diák és hallgató megjelenése a hálózatokon átlagosan 25%-os terhelésnövekedést okozott, mely jellemzően nem haladja meg a hétvégi és esti csúcsokat. A BIX kapacitása a szervezet szerint a jelenlegi forgalom dupláját is biztonsággal képes lenne kiszolgálni.

 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.