Szerző: Koi Tamás

2020. március 23. 13:50

Koronavírus: növeli az áteresztőképességet a BIX

Kedvezményekkel igyekszik az internetszolgáltatók esetleges kapacitásgondjain enyhíteni a BIX-et üzemeltető Internetszolgáltatók Tanácsa Egyesület a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben.

Nem csak a végfelhasználók, hanem maguk a távközlési szolgáltatók is részesülhetnek kedvezményben a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben: Ezúttal a BIX-et üzemeltető Internetszolgáltatók Tanácsa Egyesület jelentette be, hogy különféle könnyítéseket biztosít a hozzá csatlakozó internetszolgáltatók számára.

A március 15-i hatállyal életbe lépő, visszamenőleg is érvényes kedvezmények sora a következő:

  • minden, addig csak tartalék célú csatlakozáson keresztül felár nélkül engedélyezi a forgalmazást,
  • minden, addig korlátozott csatlakozáson a sávszélesség korlát átlépését díjmentessé teszi,
  • minden 1Gb-es csatlakozáson biztosítja a 10Gb-re történő áttérést,
  • - lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók további 10 Gbps-os kapcsolatokat alakítsanak ki a BIX Victor Hugo utcai központjában.

Az egyesület emellett a bővítési és hibaelhárítási igényeket soron kívül teljesíti.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az ISzT emellett közölte, az eddigi tapasztalatok alapján a múlt hét óta több százezer otthoni távmunka-végző, valamint diák és hallgató megjelenése a hálózatokon átlagosan 25%-os terhelésnövekedést okozott, mely jellemzően nem haladja meg a hétvégi és esti csúcsokat. A BIX kapacitása a szervezet szerint a jelenlegi forgalom dupláját is biztonsággal képes lenne kiszolgálni.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.