:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 28. 15:11

Egymilliárd kiadott tanúsítványnál jár a Let's Encrypt

Az automatizált tanúsítványkibocsátó szolgáltatás még mindig hasít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Tovább zakatol a Let's Encrypt ingyenes tanúsítványkibocsátó, a szolgáltatás már több mint egymilliárd HTTPS tanúsítványt adott ki, 2016-os rajtja óta. Az ISRG (Internet Security Research Group) közhasznú szervezet zászlaja alatt működő Let's Encrypt ingyenesen kínál nyílt, automatizált tanúsítványkibocsátói szolgáltatást. A projekt mögé rengeteg nagy cég beállt, a fő szponzorok között a Mozilla, a Google Chrome csapata, a Facebook, a Cisco, az EFF és a Shopify is ott van. A megoldás komoly előnye, hogy az automatizált működésnek hála leveszi a cégek válláról a sokszor nehézkes validációs, aláírási és telepítési feladatokat, valamint a tanúsítványok megújítását is saját hatáskörben végzi. Korábban a nehézkes és drága procedúra sok oldalt riasztott el a HTTPS bevezetésétől, a Let's Encrypt kezdeményezés azonban hatalmas sikernek bizonyult.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 03:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.