Öt éven belül félmilliárdnál több streaming előfizető lesz

Öt év múlva globálisan több mint félmilliárdan fogyasztanak majd tartalmat valamilyen online videostreaming-szolgáltatáson keresztül, a piac két domináns szolgáltatója pedig az újonc Disney+ és a Netflix lesz - utóbbi letaszíthatatlannak tűnik a trónról.

Végre közölte a Disney, hogy saját streamingszolgáltatása, a Disney+ indulása óta hány fizetős ügyfelet sikerült összegyűjtenie a platform köré. A számos értékes franchise-ra exkluzív jogokkal rendelkező platform az előzetes elemzői várakozásokat meghaladóan 28,6 millió előfizetőről számolt be, ennek megfelelően adta ki módosított piaci prognózisát tegnap a Digital TV Research.

svod_2025
forrás: digital TV research

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Ebben egyebek mellett szerepel egy elég döbbenetes szám, miszerint 2025-re 553 millió fizetős ügyfele lesz a streamingszolgáltatóknak globálisan, csak a következő öt évben 196 millió előfizető csatlakozik majd valamelyik platformhoz. 

A legnagyobb növekedést az újonc Disney+ fogja produkálni, melynek a prognózis szerint addigra 126 millió állandó nézője lesz, míg a Netflix növekedése érezhetően lassul majd: ugyanezen időszak alatt 51 millió előfizetővel nőhet a bázisa. Vagyis a Netflix ma tapasztalható fölénye ugyan visszaesik majd 2025-re, de egyelőre nem számít a piac arra, hogy a Disney új szolgáltatása letaszítja a trónról a piacvezetőt.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:27

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.