Szerző: Koi Tamás

2020. február 6. 13:58

Öt éven belül félmilliárdnál több streaming előfizető lesz

Öt év múlva globálisan több mint félmilliárdan fogyasztanak majd tartalmat valamilyen online videostreaming-szolgáltatáson keresztül, a piac két domináns szolgáltatója pedig az újonc Disney+ és a Netflix lesz - utóbbi letaszíthatatlannak tűnik a trónról.

Végre közölte a Disney, hogy saját streamingszolgáltatása, a Disney+ indulása óta hány fizetős ügyfelet sikerült összegyűjtenie a platform köré. A számos értékes franchise-ra exkluzív jogokkal rendelkező platform az előzetes elemzői várakozásokat meghaladóan 28,6 millió előfizetőről számolt be, ennek megfelelően adta ki módosított piaci prognózisát tegnap a Digital TV Research.

svod_2025
forrás: digital TV research

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Ebben egyebek mellett szerepel egy elég döbbenetes szám, miszerint 2025-re 553 millió fizetős ügyfele lesz a streamingszolgáltatóknak globálisan, csak a következő öt évben 196 millió előfizető csatlakozik majd valamelyik platformhoz. 

A legnagyobb növekedést az újonc Disney+ fogja produkálni, melynek a prognózis szerint addigra 126 millió állandó nézője lesz, míg a Netflix növekedése érezhetően lassul majd: ugyanezen időszak alatt 51 millió előfizetővel nőhet a bázisa. Vagyis a Netflix ma tapasztalható fölénye ugyan visszaesik majd 2025-re, de egyelőre nem számít a piac arra, hogy a Disney új szolgáltatása letaszítja a trónról a piacvezetőt.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról