Windows 7 frissítések: one more thing

Tíz év után vége a Windows 7 támogatásának, ám az utolsó frissítések egyike miatt máris ki kellett adni egy új frissítést a Microsoftnak.

Az elmúlt hetekben számos céges rendszergazda és IT-vezető számára okozott nehéz pillanatokat a búcsú a Windows 7 frissítésektől, miután a Microsoft nyugdíjazta a 2009-ben megjelent operációs rendszert - ami egyet jelent a frissítések megszűnésével, legalábbis ami az ingyenes frissítéseket illeti. Az egyik utolsó biztonsági csomagba azonban egy kevésbé biztonságkritikus, ám annál látványosabb bug került, ami miatt máris kénytelen volt a szoftvercég saját frissítési politikáját felülbírálva frissíteni a már nem támogatott OS-t.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Történt ugyanis, hogy a KB4534310 számot viselő frissítés telepítését követően a nyújtott háttérképek nem jelennek meg többé a Windows 7 asztalon, helyettük csak a nagy feketeség tátong, mintegy szimbolizálva az operációs rendszer gyászos elmúlását. 

Szigorúan tartva a frissítési politikát, ezt a hibát már csak pénzért lenne köteles javítani a Microsoft, a cég ugyanakkor rendkívüli empátiáról tanúbizonyságot téve megkegyelmezett azoknak a felhasználóknak, akik továbbra is szívesebben látnának mondjuk családi fotót az ikonok és ablakok mögött.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:16

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.