Szerző: Koi Tamás

2020. január 27. 12:30

Windows 7 frissítések: one more thing

Tíz év után vége a Windows 7 támogatásának, ám az utolsó frissítések egyike miatt máris ki kellett adni egy új frissítést a Microsoftnak.

Az elmúlt hetekben számos céges rendszergazda és IT-vezető számára okozott nehéz pillanatokat a búcsú a Windows 7 frissítésektől, miután a Microsoft nyugdíjazta a 2009-ben megjelent operációs rendszert - ami egyet jelent a frissítések megszűnésével, legalábbis ami az ingyenes frissítéseket illeti. Az egyik utolsó biztonsági csomagba azonban egy kevésbé biztonságkritikus, ám annál látványosabb bug került, ami miatt máris kénytelen volt a szoftvercég saját frissítési politikáját felülbírálva frissíteni a már nem támogatott OS-t.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Történt ugyanis, hogy a KB4534310 számot viselő frissítés telepítését követően a nyújtott háttérképek nem jelennek meg többé a Windows 7 asztalon, helyettük csak a nagy feketeség tátong, mintegy szimbolizálva az operációs rendszer gyászos elmúlását. 

Szigorúan tartva a frissítési politikát, ezt a hibát már csak pénzért lenne köteles javítani a Microsoft, a cég ugyanakkor rendkívüli empátiáról tanúbizonyságot téve megkegyelmezett azoknak a felhasználóknak, akik továbbra is szívesebben látnának mondjuk családi fotót az ikonok és ablakok mögött.

a címlapról