Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 22. 14:38

Borítékkal a túlzott telefonhasználat ellen?

A Google Envelope kezdeményezése papírba csavarná a készülékeket - de telefonálni azért hagyna róluk.

Papírba csomagolná az okostelefonokat a Google egyik új, "digitális jólét" kezdeményezése. Az Envelope névre keresztelt, a túlozott telefonhasználatot visszafogni hivatott kísérleti alkalmazás használatához először a mellékelt PDF-et kell kinyomtatni, majd az utasításoknak megfelelően borítékot hajtogatni a nyomtatványból. Ezután az appot elindítva, a telefont a borítékba téve használhatjuk a készülék legalapvetőbb funkcióit, az egész pontosan a tárcsázást és hívásfogadást teszi elérhetővé, a kijelzőt a papíron keresztül nyomkodva. Egy másik nyomtatható séma a kamerának hagy szabad helyet, ebben az üzemmódban a készülék csak kameraként használható. Az app valamilyen oknál fogva csak a Pixel 3a modellekre érhető el, annak forráskódját azonban a Google GitHubon szabadon elérhetővé tette.

envelop

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég két további, a digitális jólétet zászlajára tűző megoldást is villantott, az Activity Bubbles és a Screen Stopwatch alkalmazások formájában, előbbi a telefon feloldásakor buborékokat jelenít meg a háttérben, amelyek mérete a használattal egyre növekszik, így vizualizálva, hogy a felhasználó hányszor és milyen időtartamokra használta készülékét. A Screen Stowatch ennél konkrétabb adatokkal szolgál, az a háttérképet egy az egyben egy stopperre cseréli, amely folyamatosan ketyeg, a készülék használata közben, a nap végén pontosan megmondva, mennyi ideig néztük a kijelzőt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.