Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 22. 14:38

Borítékkal a túlzott telefonhasználat ellen?

A Google Envelope kezdeményezése papírba csavarná a készülékeket - de telefonálni azért hagyna róluk.

Papírba csomagolná az okostelefonokat a Google egyik új, "digitális jólét" kezdeményezése. Az Envelope névre keresztelt, a túlozott telefonhasználatot visszafogni hivatott kísérleti alkalmazás használatához először a mellékelt PDF-et kell kinyomtatni, majd az utasításoknak megfelelően borítékot hajtogatni a nyomtatványból. Ezután az appot elindítva, a telefont a borítékba téve használhatjuk a készülék legalapvetőbb funkcióit, az egész pontosan a tárcsázást és hívásfogadást teszi elérhetővé, a kijelzőt a papíron keresztül nyomkodva. Egy másik nyomtatható séma a kamerának hagy szabad helyet, ebben az üzemmódban a készülék csak kameraként használható. Az app valamilyen oknál fogva csak a Pixel 3a modellekre érhető el, annak forráskódját azonban a Google GitHubon szabadon elérhetővé tette.

envelop

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A cég két további, a digitális jólétet zászlajára tűző megoldást is villantott, az Activity Bubbles és a Screen Stopwatch alkalmazások formájában, előbbi a telefon feloldásakor buborékokat jelenít meg a háttérben, amelyek mérete a használattal egyre növekszik, így vizualizálva, hogy a felhasználó hányszor és milyen időtartamokra használta készülékét. A Screen Stowatch ennél konkrétabb adatokkal szolgál, az a háttérképet egy az egyben egy stopperre cseréli, amely folyamatosan ketyeg, a készülék használata közben, a nap végén pontosan megmondva, mennyi ideig néztük a kijelzőt.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról