Egyedül szomorkodó házi kedvenceknek zenél a Spotify

Komoly űrt tölt be a Spotify legújabb szolgáltatásával, mellyel a vezető zeneistreaming-szolgáltató előfizetői otthon hagyott házi kedvenceiknek készíthetnek testre szabott lejátszási listákat és podcast-válogatásokat.

Az állatok is szeretik a jó talpalávalót, és bár értelemszerűen kell a gazdik közreműködése is hozzá, de miért ne lehetne kifejezetten házi kedvencek számára létrehozott lejátszási listákat és podcast-válogatásokat kínálni? A Spotify-nál a kérdésfelvetést nemrégiben tettek követték, miután egy felmérés során kiderült, hogy az angol előfizetők csaknem háromnegyede berak valamilyen zenét a kutyájának a távollétében, ami állítólag kifejezetten jót tesz az eb lelki világának. 

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Ez alapján született meg a házi kedvencekre szabott, egyéni lejátszási lista gyártásának lehetősége a svéd streamingszolgáltatónál - legyen a házi kedvenc akár kutya, akár macska, leguán vagy éppen aranyhörcsög. A Spotify erre a célra létrehozott oldalán az állatka faji meghatározásán túl annak tulajdonságait is meg lehet adni (például mennyire "energikus" vagy éppen barátkozó típus), az algoritmus pedig a megadott adatok alapján és persze a gazdi hallgatási szokásait figyelembe véve már el is készíti a lejátszási listát. 

Az ominózus kutatás további, rendkívül tanulságos eredményeivel kapcsolatosan lásd az alábbi infografikát.

spotify_pet_infografika

 

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:08

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.