:

Szerző: Koi Tamás

2020. január 16. 11:35

Egyedül szomorkodó házi kedvenceknek zenél a Spotify

Komoly űrt tölt be a Spotify legújabb szolgáltatásával, mellyel a vezető zeneistreaming-szolgáltató előfizetői otthon hagyott házi kedvenceiknek készíthetnek testre szabott lejátszási listákat és podcast-válogatásokat.

Az állatok is szeretik a jó talpalávalót, és bár értelemszerűen kell a gazdik közreműködése is hozzá, de miért ne lehetne kifejezetten házi kedvencek számára létrehozott lejátszási listákat és podcast-válogatásokat kínálni? A Spotify-nál a kérdésfelvetést nemrégiben tettek követték, miután egy felmérés során kiderült, hogy az angol előfizetők csaknem háromnegyede berak valamilyen zenét a kutyájának a távollétében, ami állítólag kifejezetten jót tesz az eb lelki világának. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ez alapján született meg a házi kedvencekre szabott, egyéni lejátszási lista gyártásának lehetősége a svéd streamingszolgáltatónál - legyen a házi kedvenc akár kutya, akár macska, leguán vagy éppen aranyhörcsög. A Spotify erre a célra létrehozott oldalán az állatka faji meghatározásán túl annak tulajdonságait is meg lehet adni (például mennyire "energikus" vagy éppen barátkozó típus), az algoritmus pedig a megadott adatok alapján és persze a gazdi hallgatási szokásait figyelembe véve már el is készíti a lejátszási listát. 

Az ominózus kutatás további, rendkívül tanulságos eredményeivel kapcsolatosan lásd az alábbi infografikát.

spotify_pet_infografika

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 17:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.