Szerző: Koi Tamás

2020. január 16. 11:35

Egyedül szomorkodó házi kedvenceknek zenél a Spotify

Komoly űrt tölt be a Spotify legújabb szolgáltatásával, mellyel a vezető zeneistreaming-szolgáltató előfizetői otthon hagyott házi kedvenceiknek készíthetnek testre szabott lejátszási listákat és podcast-válogatásokat.

Az állatok is szeretik a jó talpalávalót, és bár értelemszerűen kell a gazdik közreműködése is hozzá, de miért ne lehetne kifejezetten házi kedvencek számára létrehozott lejátszási listákat és podcast-válogatásokat kínálni? A Spotify-nál a kérdésfelvetést nemrégiben tettek követték, miután egy felmérés során kiderült, hogy az angol előfizetők csaknem háromnegyede berak valamilyen zenét a kutyájának a távollétében, ami állítólag kifejezetten jót tesz az eb lelki világának. 

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Ez alapján született meg a házi kedvencekre szabott, egyéni lejátszási lista gyártásának lehetősége a svéd streamingszolgáltatónál - legyen a házi kedvenc akár kutya, akár macska, leguán vagy éppen aranyhörcsög. A Spotify erre a célra létrehozott oldalán az állatka faji meghatározásán túl annak tulajdonságait is meg lehet adni (például mennyire "energikus" vagy éppen barátkozó típus), az algoritmus pedig a megadott adatok alapján és persze a gazdi hallgatási szokásait figyelembe véve már el is készíti a lejátszási listát. 

Az ominózus kutatás további, rendkívül tanulságos eredményeivel kapcsolatosan lásd az alábbi infografikát.

spotify_pet_infografika

 

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról