Szerző: Koi Tamás

2020. január 2. 11:25

Tömegek álltak sorba szilveszterkor, hogy megkaparintsák új Teslájukat

Volt, aki házibuliban töltötte a szilveszter éjszakát, volt, aki szabadtéri eseményeken, és volt, aki a Tesla fremonti gyára előtt...

"És te hol töltötted a szilvesztert?" - hangzik el a kérdés a kelleténél talán több alkalommal is a napokban, amire nyilván a szokásos sablonválaszok érkeznek, például házibuliban voltam, kimentem a város főterére kicsit partyzni, illetve végigaludtam, mert ez is csak egy ugyanolyan éjszaka, mint a többi. Volt azért néhány száz amerikai, akiknek egészen sajátosra sikeredett az óévbúcsúztató:

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Ők a kaliforniai fremontban, a Tesla gyára, illetve a hozzá tartozó értékesítési egység szomszédságában szilvesztereztek, hogy az év utolsó pillanataiban még hozzájuthassanak hónapok óta megrendelt, hőn áhított Teslájukhoz. Nyilván ENNYIRE még a Tesla-tulajok sem fanatikusak, többségük nem jószántából szobrozott órákat a sorban a szokatlan hidegben, hogy az adminisztrációt követően beülhessen a volán mögé, hanem komoly summáért cserébe.

Nem csak hazánkban, hanem az Egyesült Államokban is igénybe vehető ugyanis támogatás az elektromos autók vásárlása után, illetve ez már múlt idő, hiszen az 1875 dolláros (napi árfolyamon számolva kb. 553 ezer forintos) adókedvezményt legkésőbb 2019. december 31-i vásárlások után lehetett igénybe venni.

maye_elon

Nem véletlen, hogy az óriási autóádaó-bulin aki csak élt és mozgott, segített az új tulajoknak, ott volt természetesen Elon Musk, sőt, édesanyja, Maye Musk is. Mondjuk elég ciki, ha az ember ennyi idősen az anyjával szilveszterezik, de Musknak már sok mindent elnézett a világ, miért pont ezzel tenne kivételt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.