Szerző: Asztalos Olivér

2020. január 2. 11:00

Akár 17 százalékos gyorsulást is hozhat a Zen 3

Nagyjából 17 százalékkal magasabbra teheti a lécet Zen 3-as processzoraival az AMD.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Iparági pletykák szerint a jelentősen(?) átdolgozott mikroarchitektúra, illetve a EUV-s 7+ nanométernek hála újfent számottevő gyorsulást mutathat majd fel a tervezőcég, valamikor 2020 második felében. Anonim források szerint a Zen 3 elsősorban lebegőpontos végrehajtásnál múlja majd felül elődjét, egészszámos (integer) műveleteknél pedig 10-12 százalékos lehet a gyorsulás. Emlékeztetőül: a Zen 2 átlagosan 13 százalékos IPC növekedést hozott, erre jött rá a fejlettebb gyártástechnológiának köszönhető magasabb üzemi frekvencia. Amennyiben beigazolódik a 17 százalékos javulás, az AMD egyszálú végrehajtásnál is az Intel elé kerülhet, sokszálas alkalmazásoknál pedig még tovább növelheti előnyét a Ryzen és az Epyc.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.