:

Szerző: Koi Tamás

2019. október 25. 15:09

Az OTP is rárepült a Samsung ujjlenyomatszkenner-parára

Bár a hibát elvileg javította a gyártó, több pénzintézet elővigyázatosságból nem, vagy csak korlátozottan engedi mobilapplikációinak használatát egyes Samsung csúcsmodelleken.

Bár a Samsung elvileg éppen a hét közepén adta ki az érintett készülékekre a javítást, számos pénzintézet elővigyázatossági okokból nem vagy csak korlátozottan engedélyezi androidos applikációinak használatát a Galaxy S10 vagy Note10 család valamelyik tagját használók számára. Ahogy arról a HWSW is beszámolt, a készülékek ujjlenyomat-szkennerét viszonylag könnyen át lehet verni, és bár konkrét visszaélésről még nem érkezett jelentés, a hír önmagában elég volt ahhoz, hogy egyes bankok lépjenek.

smartbank_playstore

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Így tett az OTP is, mely az androidos SmartBank applikáció legújabb, ma megjelent 17.1-es verziószámot viselő változatától "bizonytalan ideig" az érintett eszközökön nem teszi lehetővé az ujjlenyomattal történő bejelentkezést. Aki nem frissíti az applikációt, az feltételezhetően tovább használhatja a biometrikus autentikációt, de hangsúlyozottan saját felelősségére - illetve lényeges szempont, hogy a Samsung által a készülékre küldött frissítés telepítése után nem válik automatikusan újra használhatóvá a funkció, azaz meg kell várni, míg az OTP úgy látja, kellő számú tulajdonos frissítette a telefonját ahhoz, hogy újra engedélyezze számukra az ujjlenyomatos bejelentkezést és tranzakció jóváhagyást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.