Szerző: Koi Tamás

2019. október 25. 15:09

Az OTP is rárepült a Samsung ujjlenyomatszkenner-parára

Bár a hibát elvileg javította a gyártó, több pénzintézet elővigyázatosságból nem, vagy csak korlátozottan engedi mobilapplikációinak használatát egyes Samsung csúcsmodelleken.

Bár a Samsung elvileg éppen a hét közepén adta ki az érintett készülékekre a javítást, számos pénzintézet elővigyázatossági okokból nem vagy csak korlátozottan engedélyezi androidos applikációinak használatát a Galaxy S10 vagy Note10 család valamelyik tagját használók számára. Ahogy arról a HWSW is beszámolt, a készülékek ujjlenyomat-szkennerét viszonylag könnyen át lehet verni, és bár konkrét visszaélésről még nem érkezett jelentés, a hír önmagában elég volt ahhoz, hogy egyes bankok lépjenek.

smartbank_playstore

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Így tett az OTP is, mely az androidos SmartBank applikáció legújabb, ma megjelent 17.1-es verziószámot viselő változatától "bizonytalan ideig" az érintett eszközökön nem teszi lehetővé az ujjlenyomattal történő bejelentkezést. Aki nem frissíti az applikációt, az feltételezhetően tovább használhatja a biometrikus autentikációt, de hangsúlyozottan saját felelősségére - illetve lényeges szempont, hogy a Samsung által a készülékre küldött frissítés telepítése után nem válik automatikusan újra használhatóvá a funkció, azaz meg kell várni, míg az OTP úgy látja, kellő számú tulajdonos frissítette a telefonját ahhoz, hogy újra engedélyezze számukra az ujjlenyomatos bejelentkezést és tranzakció jóváhagyást.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.