Az OTP is rárepült a Samsung ujjlenyomatszkenner-parára

Bár a hibát elvileg javította a gyártó, több pénzintézet elővigyázatosságból nem, vagy csak korlátozottan engedi mobilapplikációinak használatát egyes Samsung csúcsmodelleken.

Bár a Samsung elvileg éppen a hét közepén adta ki az érintett készülékekre a javítást, számos pénzintézet elővigyázatossági okokból nem vagy csak korlátozottan engedélyezi androidos applikációinak használatát a Galaxy S10 vagy Note10 család valamelyik tagját használók számára. Ahogy arról a HWSW is beszámolt, a készülékek ujjlenyomat-szkennerét viszonylag könnyen át lehet verni, és bár konkrét visszaélésről még nem érkezett jelentés, a hír önmagában elég volt ahhoz, hogy egyes bankok lépjenek.

smartbank_playstore

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Így tett az OTP is, mely az androidos SmartBank applikáció legújabb, ma megjelent 17.1-es verziószámot viselő változatától "bizonytalan ideig" az érintett eszközökön nem teszi lehetővé az ujjlenyomattal történő bejelentkezést. Aki nem frissíti az applikációt, az feltételezhetően tovább használhatja a biometrikus autentikációt, de hangsúlyozottan saját felelősségére - illetve lényeges szempont, hogy a Samsung által a készülékre küldött frissítés telepítése után nem válik automatikusan újra használhatóvá a funkció, azaz meg kell várni, míg az OTP úgy látja, kellő számú tulajdonos frissítette a telefonját ahhoz, hogy újra engedélyezze számukra az ujjlenyomatos bejelentkezést és tranzakció jóváhagyást.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 08:26

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.