Az OTP is rárepült a Samsung ujjlenyomatszkenner-parára

Bár a hibát elvileg javította a gyártó, több pénzintézet elővigyázatosságból nem, vagy csak korlátozottan engedi mobilapplikációinak használatát egyes Samsung csúcsmodelleken.

Bár a Samsung elvileg éppen a hét közepén adta ki az érintett készülékekre a javítást, számos pénzintézet elővigyázatossági okokból nem vagy csak korlátozottan engedélyezi androidos applikációinak használatát a Galaxy S10 vagy Note10 család valamelyik tagját használók számára. Ahogy arról a HWSW is beszámolt, a készülékek ujjlenyomat-szkennerét viszonylag könnyen át lehet verni, és bár konkrét visszaélésről még nem érkezett jelentés, a hír önmagában elég volt ahhoz, hogy egyes bankok lépjenek.

smartbank_playstore

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról (x) 90 fős előadó lesz a konferencián, segítve az eligazodást, kiemeltük neked a hét kedvencünket.

Így tett az OTP is, mely az androidos SmartBank applikáció legújabb, ma megjelent 17.1-es verziószámot viselő változatától "bizonytalan ideig" az érintett eszközökön nem teszi lehetővé az ujjlenyomattal történő bejelentkezést. Aki nem frissíti az applikációt, az feltételezhetően tovább használhatja a biometrikus autentikációt, de hangsúlyozottan saját felelősségére - illetve lényeges szempont, hogy a Samsung által a készülékre küldött frissítés telepítése után nem válik automatikusan újra használhatóvá a funkció, azaz meg kell várni, míg az OTP úgy látja, kellő számú tulajdonos frissítette a telefonját ahhoz, hogy újra engedélyezze számukra az ujjlenyomatos bejelentkezést és tranzakció jóváhagyást.

a címlapról

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 20. 10:13

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.