:

Szerző: Koi Tamás

2019. október 16. 13:21

Amikor még hangja volt az internetnek

Voltak idők, amikor az internetkapcsolat felépülése nem elég, hogy akár percekig tartott, ráadásul jellegzetes hang is kísérte. Itt egy kis emlékeztető.

Az internet, vagyis az IP-jelfolyam manapság a végfelhasználó számára semmilyen érzékszervvel nem észlelhető, hacsak nem számítjuk ide az optikai elérésekkel érkező kábelek végén megjelenő fényt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nem volt ez mindig így, az analóg modemes korszak idején a különböző faxmodemek típustól és vonali paraméterektől függően a bejelentkezéskor (handshake) rendszerint hosszasan fütyürésztek - ez a jellegzetes hang egészen az xDSL-korszakig meghatározó velejárója volt az otthoni internetkapcsolatnak, erre emlékezünk ezzel a videóval, vagyis inkább hangklippel.

2:10

ALL Old Modem Sounds (300 baud to 56K)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 15:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.