Amikor még hangja volt az internetnek

Voltak idők, amikor az internetkapcsolat felépülése nem elég, hogy akár percekig tartott, ráadásul jellegzetes hang is kísérte. Itt egy kis emlékeztető.

Az internet, vagyis az IP-jelfolyam manapság a végfelhasználó számára semmilyen érzékszervvel nem észlelhető, hacsak nem számítjuk ide az optikai elérésekkel érkező kábelek végén megjelenő fényt.

Éles a HWSW mobile! programja (x) A legnagyobb hazai digitális termékfejlesztési konferencia 5 szekcióval, 90 előadóval, dedikált workshop nappal várja a látogatókat.

Nem volt ez mindig így, az analóg modemes korszak idején a különböző faxmodemek típustól és vonali paraméterektől függően a bejelentkezéskor (handshake) rendszerint hosszasan fütyürésztek - ez a jellegzetes hang egészen az xDSL-korszakig meghatározó velejárója volt az otthoni internetkapcsolatnak, erre emlékezünk ezzel a videóval, vagyis inkább hangklippel.

2:10

ALL Old Modem Sounds (300 baud to 56K)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó
a címlapról

Hirdetés

Éles a HWSW mobile! programja

2019. november 12. 16:25

A legnagyobb hazai digitális termékfejlesztési konferencia 5 szekcióval, 90 előadóval, dedikált workshop nappal várja a látogatókat.