Amikor még hangja volt az internetnek

Voltak idők, amikor az internetkapcsolat felépülése nem elég, hogy akár percekig tartott, ráadásul jellegzetes hang is kísérte. Itt egy kis emlékeztető.

Az internet, vagyis az IP-jelfolyam manapság a végfelhasználó számára semmilyen érzékszervvel nem észlelhető, hacsak nem számítjuk ide az optikai elérésekkel érkező kábelek végén megjelenő fényt.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Nem volt ez mindig így, az analóg modemes korszak idején a különböző faxmodemek típustól és vonali paraméterektől függően a bejelentkezéskor (handshake) rendszerint hosszasan fütyürésztek - ez a jellegzetes hang egészen az xDSL-korszakig meghatározó velejárója volt az otthoni internetkapcsolatnak, erre emlékezünk ezzel a videóval, vagyis inkább hangklippel.

2:10

ALL Old Modem Sounds (300 baud to 56K)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó
a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 07:32

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.