Új neve van a Vodafone-nak

Október 1-jével nevet váltott a Vodafone Magyarország, de senki ne essen pánikba, az ismert márkanév maradt.

Október 1-jével megváltoztatta hivatalos, úgynevezett hosszú cégnevét a Vodafone Magyarország, Vodafone Magyar Mobil Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaságról Vodafone Magyar Távközlési Zártkörűen működő részvénytársasággá. Az éles szeműek kiszúrhatták, hogy eltűnt a cégnévből a "mobil" szó, így az "új" név a Vodafone és a UPC egyesülésének jegyében azt tükrözi, hogy nem pusztán mobilszolgáltató többé a cég.

vodafone_night_logo

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A szolgáltató ezzel párhuzamosan azt is közölte, amit a HWSW már október elején megírt a cég elnök-vezérigazgatójára hivatkozva, azaz jövő áprilisban teljesen eltűnik a UPC márka, és a Liberty Global magyar leányvállalatának felvásárlását követően kezébe került vezetékes szolgáltatásokat ettől az időponttól kezdődően Vodafone márkanév alatt értékesíti majd a cég.

Apropó, ha már itt tartunk, a Vodafone márkanév eredetét nemrég sikerült megtudnunk a legilletékesebbektől: A VOice és DAta szavakból jön a rövidített szóösszetétel, szóval semmi köze a névnek az orosz nyelvben használatos вода̀, azaz "víz" szóhoz.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 07:20

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.