:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 9. 15:37

Asztali böngészőben is elrajtolt a Google programozásoktató appja

A kezdőket célzó Grasshopper asztali környezetben is ingyenesen használható.

Asztali webes felületet kap a Grasshopper, a Google programozásoktató alkalmazása. Az Androidon és iOS-en tavaly óta elérhető megoldás ezzel párhuzamosan új tartalmakkal is bővül, amelyekkel a különböző kódszerkesztő szoftverek használata, illetve a weblapkészítés alapjai sajátíthatók el. A webalkalmazással a keresőóriás fejlesztői tapasztalattal nem rendelkező felhasználókat céloz, akik valamilyen más szakterületről érkeznek ugyan, de érdeklődnek a programozói pálya iránt. Az ingyenes oktatóalkalmazás tehát már asztali böngészőből is elérhető, akit érdekel a terület, érdemes lehet vetni egy pillantást a Google termékére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.