Szerző: Asztalos Olivér

2019. szeptember 26. 17:21

Az Alibaba is saját AI gyorsítót készített

A Huawei-hez hasonlóan az Alibaba is saját kezébe vette az gépi tanulásos gyorsítóchip tervezését.

A Hanguang 800 névre keresztelt chipről egyelőre nem árult el technikai részleteket a vállalat, mindössze annyi tudni, hogy a fejlesztésnek hála az érintett rendszerek energiafelhasználása, illetve a végrehajtás késleltetése egyaránt 50 százalékkal csökkent. Az NPU képességeit első körben termékkereséshez, automatikus nyelvi fordításhoz, illetve személyre szabott ajánlatok kiválasztásához vetette be az Alibaba. Ez e-kereskedelem mellett később felhős a cég felhős szolgáltatásaiban is szerepet kaphat a Hanguang 800, amely üzletág a legutóbbi negyedévben már 1,13 milliárd dollárnak megfelelő összeget hozott a konyhára.

alibaba_ai

 

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.