:

Szerző: Asztalos Olivér

2019. szeptember 23. 14:29

DDR5-ös memóriamodult láttunk

Az SK Hynix műhelyéből származó DDR5-ös fejlesztés másodpercenként 38 gigabájtos átvitelre képes.

Javában készülnek a DDR5-ös modulok jövő évi rajtjára a nagy memóriagyártók. A fejlesztésekben élen jár az SK Hynix, amely már az év elején elkezdte pedzegetni a szabványra épülő termékeit. A dél-koreai vállalat nem csak a levegőbe beszélt, az első, szerverekbe szánt DDR5-ös modulját ugyanis már ki is állította múlt heti Huawei Connect rendezvényen. A 64 gigabájtos RDIMM effektív 4800 MHz-es órajelre képes, amely 38,4 GB/s-os sávszélességet eredményez. A pontos megjelenésről egyelőre nem beszélt az SK Hynix, a korábbi információk alapján azonban jövő év második negyedévére várható a piaci rajt, amit 2021-ben követhet a támogatás kiterjesztése, illetve a DDR5-ös modulok szélesebb körű terjedés.

ddr5_skhynix

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.