Szerző: Habók Lilla

2016. szeptember 8. 15:14

Lezárult a Dell-EMC felvásárlás

Létrejött az 58 milliárdos üzlet a Dell és az EMC között, így hivatalosan is megkezdte működését a Dell Technologies óriásvállalat.

Lezárult a tavaly októberben beharangozott nagy üzlet, a Dell hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta az EMC-t, a két cég a Dell Technologies neve alatt egyesült. A felvásárlás utáni vállalati struktúrát, a szervezet új elnevezését és almárkáit már a májusi EMC World konferencián ismertetette Michael Dell, az új cég vezérigazgatója. Az újonnan alakult cég vállalati üzletága viseli innentől kezdve a Dell EMC márkanevet, a többi megoldás pedig a Dell nevet viszi tovább.

A bejelentéssel arra várt a két cég az azóta eltelt időben, hogy egyrészt az EMC részvényesei megszavazzák a tranzakciót, ami júliusban meg is történt (98 százalékos arányban). Másrészt a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM) augusztus 30-án jóváhagyta az egyesülést, ami az utolsó hivatalos feltétele volt a tranzakciónak. A lépések eredményeként 2016. szeptember 7-től elindult a 140 000 fős Dell Technologies óriásvállalat.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár a tranzakció értékét tavaly 67 millárd dollárban állapították meg a felek, az üzlet a mostani számítás alapján 58 milliárdba került a Dellnek, betudhatóan a részvényárfolyamok mozgásának. Az üzlet így is gigantikusnak számít a technológiai piacon.

Ahogy az már korábban nyilvánosságra került, az EMC részvényesei 24,05 dollárnyi készpénzt kapnak részvényenként, és mellé az EMC-nek a VMware-ben élvezett tulajdonhányadát leképező követőrészvényre is szert tesznek (1:0,111 arányban). Az EMC részvény kereskedelme megszűnik a New York-i tőzsdén, ezzel egyidőben a fent említett követőrészvény kereskedelme indul meg.

Az egyesülés következtében a Dell Technologies monumentális vállalattá nőtte ki magát, amelytől azt reméli a cég, hogy a vállalati megoldásait sokkal szélesebb körben fogja tudni terjeszteni. A jelentős feladatok csak most kezdődnek a két cég vállalati megoldásainak összehangolásával és a közös munkával, melynek egyik kérdése, hogy folytatni tudja-e az innovációt egy ekkora szervezet. Az pedig csak jóval később fog kiderülni, hogy megérte-e a Dellnek a nagy befektetés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról