Szerző: Voith Hunor

2015. augusztus 26. 10:15

Nemsokára a Windows is megkapja a legújabb Office-t

A programcsomag 2016-os kiadása egy belsős dokumentum szerint szeptember végén érkezik, ezzel gyakorlatilag lezárult a Microsoft-zászlóshajó megújulása.

Viszonylag hosszú tesztidőszak után néhány hét múlva Windowsra is megjelenik az Office 2016 – legalábbis egy kiszivárgott, és a német WinFuture által megszerzett belsős tájékoztató szerint. A programcsomag legújabb változatának nyilvános előzetesét a Microsoft még márciusban tette elérhetővé, az OS X-es változatból pedig már a végleges verzió is piacra került, júliusban. Igaz, azt első körben csak az Office 365-előfizetők kapták meg, az előfizetés nélküli, hagyományos asztali változat valamikor szeptemberben fog megjelenni – vélhetően windowsos társával együtt.

Az Office 2016 for Windows (benne a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Skype for Business, Visio, Access és Publisher) a kikerült dia szerint szeptember 22-én kerül majd piacra, a helyi szerveres változatok pedig várhatóan jövő év elejétől, a Microsoft harmadik pénzügyi negyedévében (január-március) lesznek elérhetőek végleges változatban. Az Exchange Server 2016 egyébként már július óta kipróbálható, a SharePoint Server 2016 pedig előzetesét pedig két napja jelentette be a vállalat.

Forrás: WinFuture

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az új windowsos kiadást követően valamikor az október-decemberi időszakban a Microsoft bevezeti majd az új, E5 vállalati Office 365 előfizetést is, ami a jelenlegi, 21,6 eurós (per felhasználó, per év) E4-et fogja leváltani. Az E5 árazása még nem ismert (de várhatóan nagy változás nem lesz), viszont funkcióit tekintve főleg kommunikációs, analitikai és biztonsági területen (felhős PBX és PSTN konferenciahívások, Power BI Pro, Delve Organizational Analytics, Customer Lockbox, Data Loss Protection) számos újdonságot fog nyújtani a vállalati ügyfelek részére.

A windowsos Office 2016-tal majdnem teljes lesz az Office porftólió megújulása, legalábbis kliensoldalon. Már csak az okostelefonos kiadásra kell várni, a Windows 10-es Office Mobile ugyanis egyelőre csak tabletekre és asztali PC-kre érhető el, Windows Phone-ra még nem. Az új mobil operációs rendszer megjelenéséről még mindig nincs információ, és egyelőre az előzetes buildek is jóval ritkábban érkeznek, mint az az asztali változat esetében volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról