Szerző: Voith Hunor

2015. május 19. 18:38

Csak egy évig lehet ingyen Windows 10-re frissíteni

Végre tisztázta a Microsoft, hogy a Windows 10 megjelenését követően azok, akik a korábban megjelölt egy éves akciós időszakon belül nem frissítenek az új operációs rendszerre, ezt később hogyan tehetik meg. Röviden: úgy, mint eddig.

A Microsoft már az év elején közölte, hogy a Windows 7 vagy 8.x licenccel rendelkező felhasználók a Windows 10 megjelenését követő első évben ingyenesen frissíthetnek majd az új operációs rendszerre, azaz a rendszerfrissítést követően teljes értékű Windows 10 licenccel fognak rendelkezni. A redmondi vállalat azonban arról eddig hallgatott, hogy az akciós időszak elteltével milyen upgrade lehetőségeket fog kínálni azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem éltek a lehetőséggel.

Kiderült, lényegében különlegességre nem érdemes számítani. A Microsoft Ausztrália egyik termékmenedzsere a közelmúlt Windows 10-zel kapcsolatos bejelentéseket összegző blogbejegyzésében egyértelművé tette: az a Windows 7 vagy 8.x licenctulajdonos, aki elszalasztja az első éves ingyenes lehetőséget, a megszokott módon, dobozos változat megvásárlásával vagy mennyiségi licencfrissítéssel (Pro változat) lehet az új operációs rendszer jogos használója.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ahogy arról korábban már írtunk, a Windows 7 és 8.x Home és Pro változatairól lesz lehetséges az ingyenes frissítés az első évben, az Enterprise kiadás a jelenleg elérhető információk szerint továbbra is fizetős marad. A Windows 10 Mobile a megfelelő mobileszközökre ingyenes frissítésként is elérhető lesz. A Microsoft korábban jelezte, hogy a Vista és XP licenctulajdonosok számára kedvező árú frissítési ajánlatokkal fog előrukkolni, ahogy a kalózpéldányokról technikailag Windows 10-re átállóknak is, akik csupán ezzel a lépéssel még nem legalizálják operációs rendszerüket.

Érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft a Windows 10 frissítést a 8.x esetében sem a Windows Store-on, hanem a Windows Update-en keresztül fogja elérhetővé tenni – ugyanúgy, ahogy azt már a technikai előzetessel is tette. A doménbe kötött Windowsokat csak a Windows Update-en keresztül, manuálisan lehet frissíteni, WSUS-en keresztül nem. Arról még nincs információ, hogy a legálisan frissített operációs rendszerekhez új Windows 10 termékkulcs is fog-e járni, hogy egy esetleges nulláról való újratelepítés akár külön letölthető ISO változattal is megoldható legyen.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.