Szerző: Voith Hunor

2015. március 30. 16:50

Újabb helyszínt nőtt ki az Ethical Hacking

Idén már nyolcadik alkalommal, lesz Ethical Hacking konferencia, amire a szervezők minden eddiginél több résztvevőt várnak. A rendezvényre május 8-án, a Budapesti Kongresszusi Központban kerül sor, már megszokottan magas szakmai színvonalú előadásokkal.

Az elmúlt két évben a Lurdy Házban megtartott Ethical Hacking szervezői szerint idén már nem lesz elegendő a korábbi helyszín befogadóképessége, így az idei konferencia új helyen, a Budapesti Kongresszusi Központban lesz. A május 8-i rendezvényre a tavalyi mintegy félezernél nagyságrendekkel több, 800 körüli résztvevőre számítanak, ahol a (szakmai) nagyközönség előtt eddig ismeretlen etikus hackerek is bemutatkozhatnak a jól ismert szakemberek mellett.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Fóti Marcell, a konferenciát szervező NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője szerint az Ethical Hacking a múltban számos, ma már nemzetközileg is ismert biztonsági szakértő számára szolgált ugródeszkaként. A szervezők ezért most is várják olyanok jelentkezését, akik eddig még be nem mutatott biztonsági rések kihasználását élőben is demóznák a konferencia hallgatóságának.

Social engineering, VoIP-hack

Az idei rendezvény eddig már leszervezett előadásainak tematikája alapján újra változatos programra lehet számítani. Madarassy Zoltán azt fogja bemutatni, hogy a mai VoIP rendszerek milyen sérülékenységeket hordoznak magukban, melyeket nyílt forráskódú VoIP szoftverek segítségével élőben ki is aknáz.

Oroszi Eszter 2014 után újra azaz a felhasználók megtévesztésén alapuló támadásokról fog előadni, és arra mutat majd példákat, hogy az így megszerezhető, jelentéktelennek tűnő információkat (például megismeri a használt rendszereket, beállításokat, felhasználói szokásokat) hogyan lehet felhasználni későbbi, komolyabb technikai támadások előkészítésére.

Veres-Szentkirályi András a kerék újrafeltalálásának szükségtelenségéről fog beszélni – arról, bizonyos fejlesztőcsapatok akkor is ragaszkodnak például saját titkosítási protokollok létrehozásához, ha a meglévők – jóval kevesebb hibalehetőség mellett – amúgy megfelelnének a célra.

Dr. Erdődi László a szoftverhibákon alapuló memóriakorrupciós támadásokra hoz példát, melyekkel a támadók akár távoli kódfuttatásra is kényszeríthetik a kompromittált operációs rendszert. Az ilyen sérülékenységek olyan esetekben különösen veszélyesek, ha korábban még ismeretlen hibákon alapulnak, ráadásul – ahogy a biztonság más területein is – folyamatosan újabb és újabb módszerek születnek kihasználásukra.

A nyolcadik Ethical Hacking konferencia folyamatosan bővülő programját a rendezvény weboldalán lehet megtekinteni, jegyek vásárlására ugyanit van lehetőség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról