Szerző: Hlács Ferenc

2015. február 26. 10:32

Itt az új Moto E, a belépőkategória zászlóvivője

A Motorola hivatalosan is bejelentette népszerű belépőkategóriás Moto E készülékének második generációját. Az elődjénél valamivel nagyobb készülék 3G-s és LTE-s verzióban is kapható lesz, Android 5.0-val a fedélzetén.

Megérkezett a Moto E várva várt második generációja: a Motorola népszerű készüléke még a gyártó belépőszintű kínálatából is a legkedvezőbb árú modellnek számít, árához képest kifejezetten vonzó specifikációkkal. Az okostelefon háromféle változatban jelenik meg, ezek az US GSM, US GSM+LTE, illetve a global GSM, az első vélhetően az Egyesült Államokban utóbbi kettő pedig világszerte kapható lesz.

Az új Moto E az előző generációhoz képest valamivel nagyobb, 4,5 hüvelykes kijelzőt kapott, 540x960 pixeles felbontással és szerény, 245 PPI-s pixelsűrűséggel. A processzor a 3G-képes verziókban egy 1,2 gigahertzes Snapdragon 200 chip, akárcsak a korábbi generációnál, noha itt már kettő helyett négy Cortex-A7 maggal. Az LTE-es változatban már egy tekintélyesebb, 1,4 gigahertzes négymagos Snapdragon 410 lapka található, Cortex-A53 magokkal, illetve ARMv8 utasításkészlettel, amelynek köszönhetően a kütyü már a 64 bites Androiddal is megbirkózik. A GPU a 4G-s modellnél egy 400 megahertzen ketyegő Adreno 306 chip, 3G-s párjában pedig egy hasonló órajelű Adreno 302 kapott helyet.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A RAM mérete egységesen 1, a belső tárhelyé pedig 8 gigabájt, amely microSD-kártyával akár további 32 gigabájttal is kiegészíthető. A tavaly megjelent modellel ellentétben itt már az előlapon is találunk egy VGA kamerát, a hátlapra pedig egy 5 megapixeles szenzor jutott. A Moto E akkumulátora 2390 mAh kapacitású, ami egészen korrekt üzemidőt produkálhat a kis kijelzővel párosítva.

A 2015-ös Moto E persze magán hordozza az olcsóbb eszközök néhány feltűnő ismérvét, mint például az alacsony felbontású kijelzőt vagy a felső kategóriás modellekhez képest határozottan vaskos, 12,3 milliméteres készülékházat, illetve az előző verzió két előlapi hangszórója közül is elhagyja az egyiket. Az viszont kifejezetten jó pont, hogy az okostelefon Andriod 5.0 Lollipop rendszerrel felszerelve kerül piacra, amely várhatóan a korábbi generációkhoz hasonlóan, gyors ütemben megkapja majd a szoftver újabb verzióit. Az új Moto E LTE-s változata nettó 150 dollárért, a 3G-s modell pedig még olcsóbban, 120 dollárért lesz megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról