Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 15. 10:55

Frissült az Android Wear, érkeznek az új számlapok

Megérkezett a Google viselhető eszközökhöz szánt platformja, az Android Wear legújabb verziója. A több újdonságot is tartalmazó frissítéssel a keresőóriás egy az okosórák számlapjának testre szabását segítő hivatalos Watch Face API-t is kiadott - erre a fejlesztőknek január végéig kell áttérni.

Újabb frissítést kapott az Android Wear, a Google viselhető eszközökhöz fejlesztett platformja. A rendszer több új funkcióval is kiegészül, a leglátványosabb újítást pedig valószínűleg a készülékekre érkező jó néhány új számlap - illetve a hozzájuk tartozó API jelenti.

Január végéig kell áttérni az új API-ra

Az okosórák felhasználói felületének testre szabását lehetővé tevő, hivatalos Watch Face API-t a Google már korábban megosztott néhány kiválasztott fejlesztővel. Bár egyedi felületek eddig is letölthetők voltak az eszközökre, azokat készítőik nem dokumentált API-k segítségével hozták létre, amelyeket a keresőóriás a jövőben szeretne kigyomlálni a kínálatából - a most kiadott megoldással ezért egy határidőt is adott a fejlesztőknek: azokat a számlapokat amelyeket 2015. január 31-ig nem tesznek át a hivatalos API-ra, a Google törölni fogja a Play Store-ból. A felületek frissítésére tehát még nagyjából másfél hónap áll rendelkezésre.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hivatalosan támogatott számlapok megjelenésével a platformhoz tartozó alkalmazásbolt is új szekcióval bővül, a felületek ezentúl a Play Store dedikált okosórás szekciójából lesznek elérhetők, majd az okostelefonra letöltve, az órákhoz tartozó - szintén frissített - párosítóalkalmazásban lehet köztük válogatni, illetve beállítani azokat.

Nem csak a számlapok újultak meg

Az egyszerűbben fejleszthető külső mellett a frissítés több más, hasznos újdonsággal is kiegészül, lehetőség lesz például a véletlenül félresöpört információs kártyák visszahozására (undo funkció), továbbá az órák felső széléről lefelé húzva elérhetővé válnak a legfontosabb beállítások is - valahogy úgy mint a telefonok értesítési sávjánál, vagy a Tizent futtató Samsung Gear S esetében. A navigációt tovább könnyíti, hogy az óra kijelzőjére bökve, követhetővé válnak a legutóbb használt funkciók.

Az android weares okosórák emellett egy Theater Mode névre hallgató képességgel is kiegészülnek, amelyet bekapcsolva egy sötét szobában vagy teremben automatikusan lekapcsol a kijelző, illetve az eszköz rezgőmotorja - ennek párja a Sunlight Mode, amely pedig erős napsütésben tolja fel maximálisra az apró képernyő fényerejét. Végül, de nem utolsó sorban a telefonos appok értesítései már az óráról is blokkolhatók, illetve az alkalmazások tárhelyigénye és fogyasztása is követhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról