Szerző: Bodnár Ádám

2014. december 11. 15:03

Online prezentációs módot kapott a Prezi app

Frissült a Prezi iOS-en futó verziója, a szoftverrel immár nem csak a kijelzőn vagy egy csatlakoztatott projektoron lehet lejátszani egy prezentációt, hanem mások mobil eszközeire is eljuttathatók, hogy távolról kövessék.

A Prezi 2011 óta érhető el iPaden, ma délutántól pedig letölthető az App Store-ból a legújabb verzió, amellyel a weben keresztül azoknak is lehet prezentációt tartani, akik nincsenek jelen az előadás helyszínén. A szoftver nem csak az iPad kijelzőjén vagy a csatlakoztatott projektoron vetíti le a prezentációt, hanem az alkalmazásban meghívottak a saját eszközükön bárhonnan tudják követni.

"Azok az emberek, akik nem tudnak ott lenni egy-egy megbeszélésen, például vonaton vagy kávézóban ülnek, mostantól akár 30 embert is meghívhatnak, hogy real time kövessék az előadásukat - legyenek azok a világ akármelyik részén" - áll a kiadott közleményben. "Sőt, egyetlen kattintással akár át is adhatják egymásnak a prezentáció irányítását – így könnyebben és egyszerűbben tudnak együtt dolgozni a világ különböző táján lévő emberek is."

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A megoldás ugyanakkor nem alkalmas arra, hogy a prezentáción kívül bármi mást is közvetítsen, vagyis az előadó által elmondottakat, a prezentációt tartó beszédét egy külön alkalmazással, más megoldással kell elvinni a résztvevőkhöz. Ez lehet például telefonos konferenciahívás, vagy valamelyik VoIP-alkalmazás (pl. Skype, Google Hangouts).

A vállalat váltig állítja, hogy a világon elsőként teszi lehetővé a prezentációk megosztását mobilról, illetve azok valós idejű követését mobil eszközről, valójába viszont léteznek már egy ideje külön erre létrehozott szolgáltatások. Ilyen például a SlideShark, illetve a Presefy, amelyekbe az előadásokat prezentáció előtt fel kell tölteni, a vetítést azonban tetszőleges eszközről lehet követni, amely böngészőt képes futtatni. A Microsoft PowerPointnak is van a 2010-es verzió óta Present Online funkciója, amely lehetővé teszi, hogy egy böngészőből bárki kövesse a futó előadást, így ha valaki feltétlen egy buszról szeretne prezentálni, más eszközökhöz is nyúlhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról