Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 3. 08:36

Méretes, strapabíró e-bookolvasó a PocketBooktól

Strapabíró e-bookolvasót mutatott be a PocketBook. A méretes, több mint 13 hüvelykes CAD Reader Flex névre hallgató készülék a pornak és a nedvességnek is ellenáll, sőt hajlítható is. A vállalat online fájlkonvertáló szolgáltatást is biztosít a készülékhez.

Kifejezetten vállalati használatra szánt e-bookolvasókkal viszonylag ritkán találkozhatunk, a PocketBook azonban most épp egy ilyenről rántotta le a leplet. A készülék a gyártó szerint ráadásul a nem csak az irodában állja meg a helyét, a felhasználók a strapabíró felépítésnek köszönhetően terepen is dolgozhatnak vele. A cég közleménye arra nem tér ki, hogy a kütyüt milyen környezeti hatásoknak tehetik ki felelőtlenebb tulajdonosai (legalábbis garanciavesztés nélkül) mindössze annyit tudni, hogy az bizonyos fokig a nedvességnek és a pornak is ellenáll, ütésálló, sőt hajlítható - ez határozottan egyedi tulajdonság az e-book olvasók között.

A CAD Reader Flex nevű készülék ezen felül méretét tekintve is jócskán eltér a hagyományos eszközöktől: a jókora 13,3 hüvelykes kütyüt valószínűleg nem sokan kapják majd elő kabátzsebükből a metrón - a terebélyes panelnek otthont adó ház viszont mindössze 6,5 milliméter vékony. A méretes E Ink kijelző felbontása 1600x1200 pixel, mögötte pedig egy kétmagos, 1,5 gigahertzes processzor és 512 megabájt RAM dolgozik. A dokumentumok tárolására 8 gigabájt belső tárhely áll rendelkezésre, ez valószínűleg a legtöbbeknek elég lesz - bár sok választás nincs, miután microSD-kártyafoglalat nem található az eszközön.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Beépített Wi-Fi és Bluetooth 4.0 rádió azonban igen, így a mobilkészülékeken tárolt fájlok is egyszerűen átküldhetők az olvasóra, amely a cég szerint megosztás funkciójával "energiatakarékos második kijelzőként" is működhet, bár hogy a vállalat ez alatt pontosan mit ért egyelőre rejtély. A panel nem érintésérzékeny, így a navigációt egy ötirányú gomb és a két lapozógomb segítségével kell megoldani.

A PocketBook e-book olvasóját főként azoknak szánja, akik sok táblázattal és grafikonnal dolgoznak, méreténél fogva azonban akár a könyvek vagy magazinok kétoldalas megjelenítésére is alkalmas. A készülékhez a vállalat egy virtuális nyomtatást lehetővé tevő cloudszolgáltatást is ad, amellyel a ritka fájlformátumok online konvertálhatók át PDF-be vagy PNG-be, majd küldhetők át egyenesen az olvasóra. Az ehhez tartozó online felület PC-ről és mobileszközről is elérhető. Akinek felkeltette az érdeklődését a strapabíró CAD Reader Flex, leghamarabb a ma kezdődő Las Vegas-i Autodesk University konferencián tekintheti meg a készüléket - pontosabban annak prototípusát.

A készülék árát, illetve a megjelenés időpontját a vállalat egyelőre nem közölte, de a paramétereket, illetve a megcélzott vásárlóközönséget figyelembe véve aligha érdemes alacsony árra számítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról