Szerző: Hlács Ferenc

2014. október 30. 15:17

3D-szkennert és projektort is tartalmaz a HP Sprout nevű PC-je

Projektorral, 3D-szkennerrel és hatalmas érintőpaddal felszerelt All-In-One PC-t mutatott be a HP. A szokatlan asztali gép Sprout névre hallgat és a gyártó első sorban kreatív célokra, például grafikusoknak szánja.

Az asztali AIO (All-In-One) PC-k jó ideje ugyanarra a kaptafára készülnek: viszonylag nagy kijelző, mögötte pedig a hardver, mindez egy a lehetőségekhez mérten vékony házban. A HP most úgy látszik, ráunt erre az "archaikus" kialakításra, amelynél ráadásul a gépen a webkamera az egyetlen extra opció, és Sprout nevű PC-jét 3D-szkennerrel, projektorral és egy jókora érintőpaddal is felszerelte. A kivetítő gyakorlatilag egy második kijelzőt hoz létre az alsó érintőfelületen, amelyre akár digitalizáló tollal is rajzolhatunk, illetve a tartalmakat is áttolhatunk róla a monitorra, mint két hagyományos kijelző esetében. Az érintőpadra helyezett tárgyakat továbbá be is szkennelhetjük a beépített 3D-szkenner segítségével.

A rendhagyó PC-t a gyártó elsősorban kreatív munkára, például grafikusoknak szánja, akiknek jól jöhet a terebélyes, stylusszal is használható érintőfelület - miután azonban a projektor a rajzolófelület fölé hajlik, a felhasználók keze által vetett terebélyes árnyék nem biztos, hogy segíti majd a munkát. A 3D-szkenner (amely ugyancsak a kihajló panelen kapott helyet) az Intel RealSense 3D kameratechnológiáját használja, amely a vállalat ígérete szerint hamarosan tabletekben is feltűnik.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Sprout teljesítményével kapcsolatban nem lehet ok panaszra, abban egy Intel Core i7-4790S processzor dolgozik, illetve egy NVIDIA GeForce GT 745A GPU is elfért benne. DDR3 memóriából 8 gigabájt jutott a gépbe, ez utólag 16 gigabájtig bővíthető igény szerint. A belső tárhely 1 terabájt, amelyet egy hibrid meghatjó biztosít. Az eszköz támogatja a Bluetooth 4.0-t, illetve a kétsávos 2x2 MIMO technológiás Wi-Fit, meglepő módon azonban a 802.11ac szabványt már nem, ami pedig már-már alapfunkció a felső kategóriás termékekben. A gép hátoldalán két USB 2.0 és két USB 3.0 csatlakozót találunk, illetve egy kombinált SD-, SDHC- és SDXC-kártyaolvasót.

Az eszközhöz egy vezeték nélküli billentyűzet, egér és egy Adonit Pro stylus is tartozik, továbbá a 20 hüvelykes érintőfelületen is lehetőség van virtuális klaviatúra megjelenítésére. A 23 hüvelykes kijelző maga érintésérzékeny, egyszerre 10 ujjat kezel, felbontása pedig 1920x1080 pixel (95 PPI). A projektor által vetített kép felbontását a gyártó weboldalán nem közölte. Az All-In-One már most megvásárolható a gyártó weboldalán, Windows 8.1-gyel a fedélzetén 1900 dollárért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról