Szerző: Bodnár Ádám

2014. október 24. 09:13

Előrendelhető a magyar szolgáltatóknál az iPhone 6

Október 30-án éjfélkor kezdi meg az iPhone 6 és iPhone 6 Plus forgalmazását a három magyar mobilszolgáltató. Mától előrendelhetők a készülékek, nyilvánosak az árak is.

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus az első két készülék az Apple történetében, amely kezdettől fogva elérhető lesz mindhárom magyar mobilszolgáltatónál. A Telekom 2008, a Vodafone 2010 óta forgalmazza az Apple okostelefonját, a Telenor eddig üzleti megfontolásból nem vette fel szolgáltatói kínálatába, csupán viszonteladóként forgalmazta azt, céges ügyfelek számára. Ez hónap végétől változik, idén már hivatalosan, szolgáltatóként árusítják a kékek is az iPhone 6-ot, Az új telefonok forgalmazása október 30-án éjfélkor kezdődik, de mától előrendelhetők mindhárom operátornál. A Telekom, a Telenor és a Vodafone is közzétette az árakat.

Az idei iPhone-frissítés szakít a telefon apró méretével és az androidos eszközök nyomába eredt az Apple. Az iPhone 6 két méretben, 4,7 és 5,5 hüvelykes kijelzővel kapható, a növekedés mellé a termék vadonatúj formatervet is kapott. A belbecs ugyanakkor kevesebbet változott, a processzor az előző generációhoz képest nem gyorsult látványosan és a mellékelt memória mennyisége sem változott. A nagyobb méretű házban ugyanakkor jóval nagyobb kapacitású akku került, ami az alacsonyabb fogyasztású processzorral kombinálva a korábbihoz képest sokkal hosszabb, akár két napos akkus üzemidőt is elérhetővé tesz.

Telekom

A kisebb, 4,7" modell, az iPhone 6 a Telekomnál a Next XL díjcsomagra vállalt két éves hűségnyilatkozat mellett 63 ezer forintba kerül 16 gigabájtos kivitelben, a 64 gigabájtosért 90 ezer, a 128 gigabájtosért pedig 114 ezer forintot kell fizetni. Az iPhone 6 Plus legolcsóbb kivitele 90 ezer forintba kerül, a "középső", 64 gigabájtos változat 114 ezer, a legnagyobb memóriás, 128 gigabájtos modell pedig 138 ezer forintot kóstál. A telefonok részletfizetéssel is megvásárolhatók. A Next XL korlátlan beszélgetést és SMS-t, valamint 3 GB adatforgalmat tartalmaz, havidíja 20 ezer forint.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az online megrendelt új iPhone-okat a Telekom-ügyfelek az Allee Bevásárlóközpontban található Telekom üzletben 2014. október 31-én, pénteken hajnali 0.01 perctől elsőbbséget élvezve átvehetik, illetve a normál munkaidő kezdetétől, a megrendelés sorrendjében a Telekom belföldön díjmentesen házhoz szállítja azokat, írja közleményében a cég.

Telenor

A Telenornál All-in XL csomaggal 78 ezer forintba kerül a legolcsóbb iPhone 6, a 64 gigabájtos kivitelért már 108, a 128 gigabájtosért pedig 139 ezer forintot kérnek. Természetesen minél olcsóbb díjcsomagot választunk, annál drágább lesz a telefon, All-in L esetén 108-169 ezer, All-in S esetén pedig már 169-229 ezer forintba kerül az új Apple okostelefont, kártyás konstrukcióban pedig 206-270 ezer forintot kérnek érte kiviteltől függően. Az iPhone 6 Plusért legkevesebb 108 ezer forintot kell fizetni (All-in XL díjcsomagra vállalat hűséggel), a 128 gigabájtos verziónál viszont már 169 ezer forintot kell leszurkolni a pénztárnál vagy kifizetni részletekben. Kártyás csomagban az iPhone 6 Plus 238-302 ezer forintba kerül a kék logós szolgáltatónál.

Vodafone

A 16 giabájtos iPhone 6 Red Basic vagy Red Plus előfizetéssel együtt rendelve 50 ezer forintba kerü a Vodafone-nál, Go+ csomaggal 110 ezer, Vodafone Go konstrukcióval pedig 190 ezer forintba. A 64 gigabájtos verzió legkevesebb 85 ezer forintért kapható, Go+ választásakor ez az ár 145 ezer forintra emelkedik, Vodafone Góval vásárolva pedig 220 ezer forintra. Feltöltőkártyás konstrukcióban 230 ezer forintért adja a piros emblémás operátor a16 gigabájtos modellt, a 64 gigabájtosért 270 ezer forintot kér. A 128 gigabájtos iPhone 6-ot a Vodafone látszólag egyelőre nem forgalmazza.

Az iPhone 6 Plusért legalább 80 ezer forintot midenképp a Vodafone-nál kell hagyni még Red díjcsomagra vállalt hűség esetén is, Go+-nál 140 ezerre, Gónál pedig 220 ezerre megy fel a 16 gigabájtos háttértárat tartalmazó telefon ára, ami kártyás csomagban 270 ezer forint körül kapható. A 64 gigabájtos verzió ára díjcsomagtól függően 120 és 255 ezer forint között alakul, kártyás díjcsomaggal együtt vásárolva pedig 300 ezer forint körüli összeget kell érte a pénztárnál hagyni.

A Vodafone az új Apple okostelefonokkal együtt egy új konstrukciót is bevezetett azok számára, akik egy évesen már cikinek érzik a "régi" iPhone-t. A vállalat lehetőséget ad arra, hogy az előfizetői egy év elteltével új modellre cseréljék le iPhone-jukat, ilyenkor az okostelefonért külön havidíjat számláz a cég, kvázi bérleti díjként.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.