Szerző: Koi Tamás

2014. október 9. 11:01

Megint elmeszelték a Vodafone-t

Tavaly és tavalyelőtt immár sokadszorra tévesztette meg a fogyasztókat a Vodafone, ezért a Gazdasági Versenyhivatal egy most hozott döntésében több mint százmillió forintos bírságot szabott ki a cégre.

Visszatérő vendég a Vodafone Magyarország a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tárgyalásain, többek közt erre tekintettel ismételten jelentős, összesen 110 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a hivatal a szolgáltatót. A most hozott döntés egy 2012-ben és 2013-ban folytatott promócióhoz kötődik, amiben a Vodafone nem tájékoztatta minden részletről feltöltőkártyás RED csomagjaira váltó ügyfeleit.

A Gazdasági Versenyhivatal eljárásában a Vodafone RED VitaMAX prepaid szolgáltatásával kapcsolatban megjelent kereskedelmi kommunikációját vizsgálta. Az előre fizetett díjú mobil szolgáltatás ajánlata alapján az az üzenet jutott el a fogyasztókhoz, miszerint a tarifacsomag előfizetőinek minden 7000 Ft feletti egyenlegfeltöltés esetén 30 napig korlátlan hálózaton belüli perceket és SMS-eket, továbbá 200 MB belföldi adatforgalmat biztosít a Vodafone.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A GVH megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetéseiben nem tájékoztatta a fogyasztókat arról a jelentős információról, hogy a tarifaváltás esetén a feltöltés előtt meglévő ügyfélszámlájukon rendelkezésre álló egyenleg is lejár a feltöltést követő 30. napon, ezzel a korábban, akár 345 napra érvényesként feltöltött összeget elveszíthették.

A Vodafone-t az elmúlt öt évben többször is jelentős összegekre büntette a GVH, hasonló nagyságrendű, százmillió forintos bírságot korábban kétszer is kapott a cég, egyszer egy SMS-játék megtévesztő feltételei miatt, egyszer pedig a mobilnet-szolgáltatás megtévesztő reklámozása miatt.. A vállalatra ebben az ötéves periódusban összesen 8 alkalommal szabtak ki bírságot, összesen 465 millió forint értékben. A büntetési rekordot ennek ellenére nem a Vodafone tartja, hanem az Invitel és a Magyar Telekom közösen, melyekre a GVH egyaránt 200-200 millió forintos büntetést szabott ki korábban két, egymástól elkülönülő esetben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról