:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 5. 10:00

Önálló appokat kapnak a Google irodai szoftverei

Különálló Docs, Sheets és Slides alkalmazásokat adott ki a Google iOS-re és Androidra. A vállalat saját szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációkészítő szoftverei kikerültek a Drive appból és már offline is dolgozhatunk velük.

Önálló alkalmazásokat kapnak a Google online dokumentumszerkesztő megoldásai. A vállalat egy múlt heti blogposztban jelentette be, hogy a Sheets táblázatkezelő, a Slides prezentációkészítő és a szöveges dokumentumok szerkesztéséhez használható Docs is megjelenik különálló appként az Androidot és iOS-t futtató készülékekre. A szerkesztőszoftverek funkcionalitását eddig a vállalat online tárhelyéhez tartozó Drive appban találtuk meg, a Google szerint azonban a felszínre hozott appokban megtalálni és módosítani is egyszerűbb lesz különböző dokumentumokat.

A három új alkalmazás valamelyikét megnyitva a legutóbb szerkesztett fájlokat láthatjuk először, ezeket pedig időrendi sorrendbe szedve követik a korábbiak. A szoftverekkel emellett most már offline is dolgozhatunk, így a puszta közepén sem okozhat gondot gyorsan rendbe tenni egy-egy táblázatot, vagy gyorsan összedobni egy prezentációt - ezeket a fájlokat az alkalmazások később szinkronizálják, ha helyreáll az internetkapcsolat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google új dokumentumszerkesztő alkalmazásai közül a Docs és a Sheets már elérhetők a Google Play és az App Store alkalmazásboltokban, természetesen ingyenesen és hamarosan a Slides is követi őket. Letöltésüket ráadásul a biztonság kedvéért a Drive app is felajánlja majd, ha abban próbálnánk megnyitni a korábban szerkesztett fájlokat. Utóbbiakhoz egyébként az online tárhely-alkalmazásában továbbra is hozzáférhetünk majd és rendszerezhetjük is azokat, szerkesztésükre viszont itt már nem lesz lehetőség.

A keresőóriás ezzel a lépéssel igen hasonló konstrukciót alakított ki, mint amit a Microsoft mobil platformot célzó irodai szoftvereinél és online tárhelyénél láthatunk. Az Excel, Powerpoint és a Word is különálló alkalmazásként működnek, akárcsak a OneDrive. A Google valószínűleg így próbálja jobban láthatóvá tenni saját megoldásait, hogy a felhasználók ne kezdjenek más termékeket használni, miután nem találták meg a Drive-ban elrejtett szerkesztőfelületeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.