Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 9. 13:56

Új, olcsó androidos tabletek a Lenovótól

Olcsó, belépőkategóriás tableteket jelentett be a Lenovo. A gyártó mindjárt négy készülékkel is előállt, amelyek hét-, nyolc- és tízhüvelykes kijelzőkkel érkeznek. A táblagépek májusban kerülnek a boltokba, pontos hardveres tulajdonságaik egyelőre ismeretlenek.

Négy új, A szériás androidos táblagépet jelentett be a Lenovo, amelyekkel a tableteknél megszokott méretpaletta csaknem egészét sikerült lefednie. A várhatóan jövő hónapban megjelenő készülékekbe kerülő hardverről a gyártó egyelőre nem árult el túl sok részletet, annyi azonban világos, hogy belépő szintű termékekről van szó, amelyeket igyekszik minél alacsonyabb áron kínálni.

A TAB A7-30-as modellt héthüvelykes kijelzővel szerelték fel, és két előlapi hangszóró is elfért rajta, amit Dolby-hangfeldolgozóval dobtak fel a mérnökök, illetve a marketingesek. A táblagép processzora négymagos - ebben nagyjából ki is merül a gyártó tájékoztatása, ám a képernyő felbontása a többi tablettel ellentétben itt vélhetően kisebb lesz mint 720p.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az ugyancsak héthüvelykes TAB A7-50-et a gyártó elsősorban olvasásra és multimédiás felhasználásra szánja. A belépőkategóriás modellt szintén egy ismeretlen négymagos processzor hajtja, HD kijelzőt kapott, továbbá egy 2 megapixeles előlapi és egy 5 megapixel felbontású hátoldali kamerával is felszerelték. A tablet némileg butított változatban, A7-40 néven is elérhető lesz, ez a verzió fekete színben kerül a boltokba, 8 gigabájt belső tárhellyel, hátlapi kamera nélkül. Azt egyelőre nem tudni, hogy az A7-50  mekkora belső tárterülettel lesz megvásárolható, viszont várhatóan mindhárom A7-es modell 3G-képes lesz.

A nevének megfelelően nyolchüvelykes Lenovo TAB A8-at ugyancsak egy négymagos chip hajtja, a HD kijelző mellé pedig Dolby hangrendszer is került - a vállalat szerint a kütyü játékra, filmnézésre és zenehallgatásra is kifejezetten alkalmas. A három táblagép közül a legnagyobb, az TAB A10 képernyője 10,1 hüvelyk szintén HD felbontáson. A processzor feltehetően ebben az esetben is négymagos, az alig 9 milliméter vékony eszközön ráadásul két előlapi sztereó hangszórót is találunk. A gyártó itt továbbá egy "Stand" módot is említ a filmnézéshez, noha az egyelőre nem világos, hogy ez a Yoga szériához hasonló kihajtható lábat, vagy külső támasztékot jelent.

A Lenovo új tabletei tehát májusban lesznek elérhetők, az A7-es modellek ára 129 dollárról indul majd, az A8-é 179-ről, az A10 pedig legkevesebb 249 dollártól lesz elérhető. Utóbbi opcionálisan Bluetooth-os billentyűzettel felszerelve is megvásárolható, ez 50 dollárt dob majd a készülék árán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról