Szerző: Gálffy Csaba

2014. március 3. 08:24

Újra iOS-fejlesztői képzéssel jelentkezünk!

A HWSW és az ITFactory ismét közös fejlesztői képzéssel jelentkezik. Idén tavasszal az Apple mobilos operációs rendszere kerül górcső alá, a 36 órás App!képzés iOS Update-en az iOS 7 újdonságaival és mélyebb képességeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók.

A mobilos operációs rendszerek között hatalmas a verseny, nem csoda, hogy elképesztő sebességgel fejlődnek a platformok. Az iOS életében fontos változásokat hozott a tavalyi 7-es kiadás, az alapoktól újrarajzolt felhasználói felület mellett számtalan olyan fejlesztői képesség jelent meg, amelynek ismerete ma már alapvető elvárás egy alkalmazás készítőjétől.

Az App!képzés iOS Update kurzus az Apple-féle programozási nyelv, az Objective-C illetve az Xcode 5 fejlesztői környezet alaposabb megismerésével kezdődik, majd az iOS 7 felhasználói felület-programozás újdonságaival folytatódik, különös tekintettel a visszafelé kompatibilis alkalmazások készítésére. Külön napot kap a kommunikáció és a multitasking kérdése. A képzésen beszélünk a biztonságos adattárolásról és a CI (continuous integration) és szoftvertesztelés iOS-specifikus vonatkozásairól is. Az utolsó előadáson sorra kerül a backend-keretrendszerek készítése és a népszerűbb keresztplatformos fejlesztői eszköztárak (PhoneGap és Titanium) is.

A képzés összeállításánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a platformmal még csak ismerkedő fejlesztők is tudjanak bekapcsolódni a képzésbe, ezért a rendszer alapjait ismertető órákat a korábbi iOS-képzésből ingyenesen elérhetővé tesszük minden jelentkező számára. A mélyvízbe csobbanás így reményeink szerint nem lesz annyira fájdalmas és a kurzus tematikája követhető lesz mindenki számára. Az ingyenes órákat érdemes a kurzus előtt megnézni, ebből a C és Objective-C nyelv alapjaival (metódusok, osztályok), a felhasználói felület elemeivel, a nézetekkel, valamint a beépített adatbázis-kezelő (Core Data) használatával ismerkedhet meg mindenki.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Első iOS-fejlesztői képzésünkhöz hasonlóan az Update-et újra Kelényi Imre tartja. Imre rendkívül tapasztalt mobilos fejlesztő, korábban Symbianra készített innovatív alkalmazásokat (például kísérleti, energiatakarékos BitTorrent-klienst), az elmúlt években pedig az iOS programozását tanítja, illetve gyakorolja, előző képzésünkön ragyogó visszajelzéseket kapott a résztvevőktől. Ahogy a korábbi képzéseinken a hallgatóink megszokhatták, most is lesznek vendégelőadók, akik éles iOS-fejlesztési projektek során megszerzett tapasztalataikkal színesítik a tananyagot.

A képzés március 20-án indul, ez egyben a jelentkezési határidő is. Jelentkezni és a tematikát, az előadások témáját részletesen áttekinteni ezen a weboldalon lehet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról