Szerző: Dojcsák Dániel

2014. február 10. 11:08

Elkelt az IND Group

A kereskedelmi banki megoldásokat kínáló Misys felvásárolta a miskolci alapítású, de ma már budapesti székhelyű IND Groupot. A tranzakcióval az IND Group újszerű mobilbank-terméke, személyes pénzügyi eszközei és fizetési megoldásai egy erős globális csomag részét képezhetik majd.

Az IND-t 1997-ben alapították Miskolcon, mára viszont egy erős közép-európai vállalattá vált körülbelül 230 alkalmazottal, 8 irodával, és több mint 30 banki ügyféllel, amelyek között megtalálható az Erste, a Unicredit, a Raiffeisen, az Intesa Sanpaolo és a UBS. Az IND a piacon azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy a korábban banki szakemberek és közgazdászok, könyvelők által tervezett banki rendszereket a felhasználói igényeknek, elvárásoknak megfelelően gondolta újra.

A világon mindenhol van igény egy jól használható mobilbankra

A más iparágakban már minimum elvárásként működő magas ügyfélélmény a banki világban nem csak egyszerű UX-fejlesztés, hiszen egy pénzátutalás más megítélés alá esik, mint egy fájlküldés, de a számlamozgások áttekintése sem ugyanaz, mint ránézni a Facebookon a hírfolyamra. Ennek ellenére ugyanazokat a mintákat, interfész-elemeket és dizájnmegoldásokat keresik az ügyfelek, mint bármelyik más mobilos szolgáltatásnál.

Az IND a mobilbank frontendek ilyen szempontú ismeretét, technikai tapasztalatokat és innovációs eredményeket visz most be a globálisan több mint 500 banki ügyféllel rendelkező Misys palettájába. Az IND a felvásárlást követően nem olvad be a Misysbe, hanem egy önálló divízióként fog működni, a divízió vezetője pedig az eddigi cégvezető Vinnai Balázs marad. A felvásárlást követően ugyan nehezen értelmezhető majd különállóan az IND árbevétele, de az eddig sem rossz eredményekhez képest valószínűleg sokkal jobb pozíciókat tud elérni a Misys globális ügyfélköre és tőkeháttere révén.

A Misys számára is hasznos az összekapcsolódás, hiszen így a kevésbé látványos, belső banki rendszerek elé az előremutató elvárásoknak megfelelő frontendet is tudnak tenni, egy-egy szerződéssel a nem saját fejlesztésben gondolkodó pénzintézetek igényeit az alfától az omegáig ki tudják szolgálni. A felvásárlással kapcsolatban az IDC európai pénzügyi elemzési vezetője is pozitív véleményen van: “Az IND Group felvásárlása tökéletes stratégiai érzékre utal, az időzítés ideális az európai és ázsiai lehetőségek kihasználására. Az IND digitális banki platformja pedig problémamentesen illeszkedik a Misys meglévő portfóliójába."

Vinnai Balázs elmondta, hogy céljaik változatlanok, a fogyasztók kényelmet és könnyű használatot keresnek, amikor dönteniük kell a pénzügyi termékek között, az IND termékei pedig olyan eszközökkel látják el a bankokat, amivel ebbe az irányba lehet javítani a felhasználói élményt. A Misyshez való csatlakozással pedig felgyorsulhat az IND termékek terjeszkedése a piacon.

A vevő, a Misys

A vásárló, a Misys 1979-es alapítású, 1987-től egészen 2012-ig pedig tőzsdén jegyzett cég volt, ekkor került a Vista Equity Partners befektetési csoport kezébe. A cég kezdetben biztosítók számára fejlesztett szoftvereket, a banki piacra 1994-ben lépett be, egy felvásárlás révén. Világszerte 50 országban van jelen a Misys, az alkalmazottak száma meghaladja a 4500-at.

A vállalat történetét egyébként számos stratégiai felvásárlás övezi, a cég az elmúlt tíz évben közel tucatnyi 10-15 millió eurós felvásárlást tudhat maga mögött, illetve a banki szektorban saját fejlesztésű szoftverekkel szerzett elismerést magának. Különösen erős a cég a háttérinformatikai rendszerekben, kockázatelemző szoftverekben, illetve kereskedelmi hitelezést kiszolgáló szoftverekben. Az IND mobilbanki szoftverét már tavaly márciusban becsatornázta a cég, akkor Misys BankFusion Digital Channels néven mutatkozott be. Az eredmények pedig felülmúlták a várakozásokat, több esetben a bevezetés után az érintett bankok alig néhány hónap alatt képesek voltak megduplázni azon ügyfeleik számát, akiket elérnek a digitális csatornákon keresztül.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ez a meglepő siker az IND pénzügyi eredményeiben is tükröződik, az iparágon belül jellemző átlagnál magasabb nyereségességgel működik a cég, árbevétele pedig 2013-ban már elérte az 5,5 milliárd forintot. 2010 óta 75 százalékkal nőtt a cég, 4-5 éves perspektívában pedig 30 milliárd forint feletti árbevételt jósol. Az IND-be 2007-ben befektetőként az Euroventures szállt be 4,4 millió euróval (ami közel kétszerese a Prezi által megszerzett tőkebefektetésnek), amiért a cég 28 százalékos tulajdonát szerezte meg.

A Portfolio.hu becslései szerint a fenti körülményeket is figyelembe véve 18-23 milliárd forintos felvásárlási ár lehet reális, de a vételárról a közlemények nem tesznek említést sem, így hivatalos információ egyelőre nincs. Ahogyan arról sem, hogy a cég mindennapi működését mennyiben érinti a Londonból jövő felvásárlás. Feltételezhetően a budapesti és miskolci központok a jövőben is megmaradnak, a fejlesztés és innováció a hazai irodákban marad, az értékesítés viszont valószínű, hogy erősebben kötődik majd a londoni központhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról