:

Szerző: Gálffy Csaba

2014. február 4. 15:24

Hivatalos: Nadella vezeti a Microsoftot

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy mától Satya Nadella a cég elnök-vezérigazgatója. Bill Gates visszatér és aktív szerepet vállal a termékfejlesztésben.

Immár hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy Satya Nadella, a vállalati szoftverekért és felhős termékekért felelős részleg irányítója lesz Steve Ballmer utódja az elnök-vezérigazgatói székben. A hírt már múlt héten kiszivárogtatta néhány microsoftos forrás, a döntéssel akkor foglalkoztunk részletesebben. A 46 éves Nadella azonnali hatállyal átveszi a pozíciót a Microsoft élén, Steve Ballmer pedig visszavonul - a bejelentés meglepetést nem okozott.

Nadella első interjúja - immár CEO-ként

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Satya Nadella indiai származású, 1992-ben a Suntól igazolt a Microsofthoz, és jelenleg a vállalati szoftvereket és a felhős termékeket tartalmazó, nyáron összevont részleg irányítója. Ide tartoznak az adatközponti termékek (SQL Server, System Center, stb.), a fejlesztői eszközök és a felhős rendszerek (Azure) is. Ezt megelőzően a szervertermékekért és fejlesztői eszközökért felelős részleget virágoztatta fel, még korábban pedig az online részleg kutatás-fejlesztési tevékenységét irányította - ez gyakorlatban a Bing kereső alatt működő infrastruktúra (szerverarchitektúra és adatközpont) felépítését jelentette.

Gates visszatér

Beigazolódott a források másik információja is, a Microsoft igazgatótanácsának éléről távozik Bill Gates, új pozíciója műszaki tanácsadó lesz, helyét John Thompson tölti majd be. "Örömmel teszek eleget Satya felkérésének, hogy aktívabban vegyek részt a Microsoft működésében. A jövőben több időt töltök majd a cégnél." - nyilatkozta Bill Gates a bejelentés kapcsán. Az alapító és első vezérigazgató Gates idejének mintegy harmadát tölti majd a Microsoft különböző termékfejlesztési csapataival, a fennmaradó időt továbbra is a Gates Alapítvány kapja majd.

Satya Nadella korábbi pozícióját a felhőszolgáltatások és szerverrendszerekért felelős részleg élén Scott Guthrie veszi át, a .NET atyja, aki korábban a fejlesztői eszközöket gondozta, majd az Azure alkalmazásplatformért felelős csapatot vezette.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.