Szerző: Bodnár Ádám

2013. december 12. 15:54

Magyarország legjobb fejlesztőmérnökeit keresi a GE

Kétszáz jól képzett fejlesztőmérnököt szeretne felvenni budapesti központjába a GE Healthcare. Egy tegnapi sajtótájékoztatón a vállalat bejelentette, következő generációs egészségügyi szoftverplatformjának magját magyar szakemberekre bízza.

11 milliárd forintos beruházással (5 milliárd forint saját tőkével és 6 milliárdos állami támogatással) alakul meg a GE Healthcare budapesti kutatás-fejlesztési központja. A GE Healthcare által indított négy éves projekt a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Országos Onkológiai Intézet részvételével, konzorciumban jön létre, ezek az intézmények adják a tudományos hátteret a fejlesztésekhez.

Az egészségügyi berendezések által előállított információ jó részével ma nem tud mit kezdeni a szakma, mondta el a HWSW-nek a sajtótájékoztató után egy beszélgetésen Dr. Reich Lajos, a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési igazgatója. A fejlesztőközpont célja egy olyan platform létrehozása, amely az egészségügyi berendezésekből származó, óriási mennyiségű adat tárolására és feldolgozására alkalmas. "Nem túlzás azt állítani, hogy a GE Healthcare programja igazi áttörést hozhat az egészségügyben mind itthon, mind az egész világon."

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A program elindítói azt remélik, hogy az elektronikus beteg- és egészségügyi adatokra, valamint mutatókra építve az új rendszer segíteni fog megválaszolni az évtized egyik legfontosabb globális kihívását: hogyan lehet küzdeni az egészségügy folyamatosan növekvő kiadásai ellen, és eközben javítani az egész iparág minőségét és hatékonyságát, áll a cég közleményében.

A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján az ország 200 legjobb fejlesztőmérnökét szeretné felvenni a kutatóközpontba a GE, ezeknek a szakembereknek a felkutatása és elcsábítása persze nem lesz egyszerű feladat, de a vállalat felkészült erre a kihívásra, mondta Dr. Reich Lajos, akinek szavaiból arra lehet következtetni, elsősorban Java-fejlesztőket szeretne soraiban tudni a GE Healthcare. "Ők egy inspiratív és kreatív munkakörnyezetben, a legjobb szoftverfejlesztőkkel együttműködve egy olyan lokális és globális projektnek lesznek részesei, amely igazi változást hoz a társadalmunknak. " - hangsúlyozta Dr. Reich Lajos.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról