:

Szerző: Gálffy Csaba

2013. szeptember 23. 16:08

Brutálisan sok új iPhone fogyott

A korábbi várakozásokat messze felülteljesítette a két új iPhone iránti kereslet. Az Apple közlése szerint 9 millió darab fogyott a hétvégén az 5S és 5C modellből együtt

A várakozásokat messze felülmúlóan teljesített a két új iPhone első hétvégéje. Az Apple hagyományosan pénteken kezdi értékesíteni az új modellt, hétfőn pedig sajtóközleményt ad ki az értékesítési adatokról. Az idei adat kilenc millió eladott iPhone-ról számol be, ami messze meghaladja az előző évek eredményeit és az elemzői várakozásokat is.

Az iPhone 4S-ből 2011-ben az első hétvégén 4 millió, egy évre rá a nagyobb kijelzős iPhone 5-ből pedig 5 millió darab fogyott. Ennek megfelelően az elemzők 5-8 millió darabra tették az idei eladásokat, ezt messze felülmúlta a 9 milliós tényleges adat. Az iPhone kirobbanó sikerének értelmezéséhez fontos részlet, hogy ezúttal a szokásos évi egy modellhez képest most két "új" modell jelent meg, legalábbis az Apple által kiadott statisztikában mindkét modell szerepel. Sajnos emiatt az adat nem hasonlítható közvetlenül össze az előző évek hasonló adatával, az Apple ugyanis nem közölte a két telefon eladásait külön-külön, illetve az előző éves statisztika mellé nem lehet odatenni az új készülék nyitóhétvégéjén megvásárolt előző évi, leárazott modellek eladásait.

Az amerikai tőzsdefelügyelethez eljuttatott jelentésben az Apple biztató piaci trendekről számol be, az egész évre tekintve a korábban jósolt 34-37 milliárdos előrejelzés felső korlátjához közeli eredményt vár, hasonlóan a 36-37 százalékos bruttó eredményhányadnak is a felső értéke valószínűbb. A gyártó azt is közzétette, hogy az az iOS új, 7-es kiadását már 200 millió eszközre telepítették a felhasználók, ekkora tehát az a felhasználói kör, amely annyira aktívan használja a telefonját, hogy az első adandó alkalommal telepítette is a frissítést.

(forrás: investor.hu)

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Összehasonlításképp a Samsung adatai szerint a Galaxy S4-ből egy hónap, április 27 és május 27 alatt 10 millió, július 3-ig pedig újabb 10 millió darab fogyott. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a Galaxy S4 kereslete szinte állandó maradt, a második hónapban is meg tudta ismételni az első teljesítményét, vagyis a vizsgált időszakban csak kis ingadozást mutatott. Ezzel szemben az iPhone hagyományosan az első hétvégén illetve az első negyedévben húz, a következő kilenc hónapban pedig fokozatosan esik a kereslet.

Az Apple papírjai egészséges, több, mint 6 százalékos emelkedést mutatnak a nyitás előtti kereskedésben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.