Szerző: Dojcsák Dániel

2013. augusztus 21. 16:52

Resetelhető lett a Google Chrome

Tegnap óta elérhető a Google Chrome 29, ami 25 sebezhetőséget javít, valamint behoz egy olyan opciót, ami az okostelefonokról már ismerős: a gyári állapot visszaállításának lehetőségét. Ha bármi nem megfelelően működik, vagy egyszerűen elborították a böngészőt a buta kiegészítők, két kattintással vissza lehet térni az alapállapotra.

A bevezetett új funkció nagyon hasonlóan működik, mint például Androidon: a “factory reset” után a böngésző visszaáll abba az állapotba, ahogy telepítés után, az első bejelentkezéskor találtuk. Ilyenkor minden telepített kiegészítő, egyéni beállítás, előzmény, illetve az ideiglenes fájlok is eltűnnek. A cél itt viszont nem az, hogy a felhasználó nyom nélkül elhagyhassa a szoftvert, hanem az, hogy bármilyen probléma esetén vissza lehessen térni egy biztosan működő verzióhoz.

Ennek megfelelően a személyes beállítások, fiókok, jelszavak, könyvjelzők megtarthatóak, hogy ne kelljen újra belépni mindenhová, illetve a grafikus témák, webappok is maradnak. Igaz a Google Sync révén egyébként is csak a Google-fiókkal kellene belépni és a böngésző a cloudban található mentésből visszaállítana minden adatot, aminek a tükrözését korábban engedélyeztük. A Google ugyan élen szokott járni a fejlesztésekben, ebben a funkcióban viszont jócskán lemaradt: a Mozilla Firefox ugyanezt a képességet már egy évvel ezelőtt, a Firefox 13-ban bemutatta.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az új Chrome-ban ezen felül komolyabb fejlesztésen esett át az Omnibox szövegmező, vagyis az egyesített címsor és keresőmező, ahol mostantól a felhasználó előzményeinek megfelelőbb, relevánsabb találatok jelennek majd meg. A keresések nem egyszerűen a korábban beírt szövegeket próbálják majd ismételgetni, hanem az időt, napszakot és a kontextust is figyelembe véve kapunk majd javaslatokat a címsorban is, akár weboldalak címét, akár kifejezéseket pötyögünk be.

Nem utolsósorban pedig az új verzióban megjelenik OS X alatt is a Chrome appok azon képessége, hogy a böngészőn kívül értesítéseket küldjenek. Az üzenetek nem képezik integrált részét az OS X Mountain Lion értesítési központjának, helyette saját ablakban ugranak fel a web appok által küldött jelzések, mint például a Hangouts chatüzenetei. Ez a lehetőség Windowson a már a Chrome 28-ban debütált, Linuxon viszont továbbra sem elérhető.

A Chrome 29 természetesen automatikusan, értesítés nélkül frissül a korábbi verziókat használók gépein, illetve letölthető a Google weboldaláról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

11

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.