Szerző: Gálffy Csaba

2013. április 11. 17:09

Kiszáll a Mozilla vezetője

A mobil felé fordulás jegyében némileg átalakul a Mozilla szervezet vezetése, távozik az elnök-vezérigazgató és frissül a felsővezetés is. Sikeres időszakot zár Kovacs, utódja nincs még.

Látványosan megváltozott böngészőpiaci körülmények között is jól teljesített a Mozilla - mondta Gary Kovacs a tagokhoz intézett búcsúlevelében. A dokumentum szerint Kovacs 2010 óta dolgozik a Mozilla mobil felé fordításán, a fejlesztések eredményeként elkészült több platformra a Firefox böngésző, ezzel párhuzamosan pedig a célegyenesbe került a Firefox OS is, a Mozilla saját fejlesztésű mobil operációs rendszere.

Gary Kovacs szép IT-karrierrel büszkélkedhet, a Mozilla előtt a Sybase, illetve az Adobe és a Macromedia hierarchiájában is felsővezetői pozíciót foglalt el. A bejelentés szerint a Mozilla éléről visszatér majd a privát szférába, azonban továbbra is tagja lesz az alapítványt vezető tanácsnak. A jövőben valószínűleg befektetői alapot vezet majd, vagy egy tech-cég egyik felsővezetői pozícióját foglalja majd el - egyelőre erről nincs információ.

A Mozilla alsóbb pozícióiban is lesznek átrendeződések, Jay Sullivan, a Mozilla korábbi, termékekért felelős alelnöke a működésért felelős igazgató (COO - chief operating officer) helyén folytatja, Harvey Anderson az üzleti és jogi ügyekért felelős alelnök lesz, Li Gong pedig a mobil eszközökért felelős alelnök, emellett megőrzi az ázsiai jelenlét felügyeletét is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Marad viszont Brendan Eich, a Mozilla műszaki igazgatója és a fejlesztésért felelős alelnöke, és visszatér a szervezet mindennapi működésébe Mitchell Baker, a Mozillát 2004 és 2008 között vezető nő a végrehajtásért felelős elnöki pozíciót tölti majd be, feladata lesz, hogy a Mozilla projektjein dolgozó fejlesztők számára a megfelelő eszközök legyenek elérhetőek.

Az átrendeződést részben az indokolja, hogy az elmúlt négy évben sikeresen lezárult a fókuszváltás, a beállított új irány tartását pedig már más csapat fogja végezni. Az alapítvány vezetése persze CEO nélkül nem teljes, gőzerővel keresik Kovacs utódját, egyelőre azonban nem nyilvános a potenciális jelöltek listája.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról