Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 29. 13:27

Elkészült a hivatalos SkyDrive-kliens Androidra

A Microsoft nemrég újította meg online tárhelyszolgáltatását, a SkyDrive-ot. A néhány héttel ezelőtti ráncfelvarráskor már jelezte a cég, hogy iOS és Windows Phone után Androidra is készül a hivatalos kliens, ez azonban csak most vált hozzáférhetővé.

Elkészült és a Play Store-ból ingyen letölthetővé vált a hivatalos SkyDrive-kliens, amelyen keresztül hozzá lehet férni a Microsoft online tárhelyéhez - jelentette be hivatalos SkyDrive blogban a redmondi cég. Az alkalmazás futtatásához Android 2.3 vagy újabb verzió szükséges, de a Microsoft szerint Android 4.0-n nyújtja a legjobb élményt.

A szoftver képességei nem túl meglepőek: az okostelefonról is elérhetővé válnak az online tárolt állományok, valamint a más felhasználók által megosztott fájlok, amelyeket letölthetünk, illetve a telefonon levő alkalmazásokkal meg is nyithatunk - a HWSW tapasztalatai szerint ez alól kivételt jelentenek a OneNote jegyzetek, amelyeket a telefonra telepített hivatalos OneNote alkalmazás nem nyit meg. Természetesen nem csak letöltésre, hanem feltöltésre is lehetőség van, akár csoportosan is feltölthetünk képeket vagy más állományokat, amelyek számára új könyvtárakat is létrehozhatunk, vagy meglevőeket törölhetünk.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A SkyDrive beépül az Android megosztási lehetőségei közé is, így a telefonon található állományokat, például fotókat a megosztás menün keresztül is fel lehet tölteni az online tárhelyre. Ilyenkor csak ki kell választani, melyik mappába kerüljön a fájl, és meg kell nyomni az Upload gombot. A SkyDrive-on levő fájlokat másokkal is megoszthatjuk, közvetlen a telefonos alkalmazásból küldhetünk rájuk mutató linket az Android megosztás szolgáltatásán keresztül.

A Microsoft SkyDrive egy tavaszi frissítés óta a korábbi 25 helyett csak 7 gigabájt ingyenes tárhelyet biztosít a felhasználóknak, ezt persze pénzért bővíteni is lehet: további 20, 50 és 100 gigabájtos helyet lehet vásárolni a Microsofttól évi 10, 25 és 50 dollárért (Magyarországon 2300, 5800 és 11500 forintért). Ezzel a SkyDrive jóval olcsóbb mint a kategória etalonjának tartott Dropbox, ahol 100 gigabájtért havonta 10, évente 100 dollárt kérnek. A Dropbox előnye, hogy számtalan külső alkalmazás támogatja, illetve hogy képes a felhasználó által megadott könyvtárak szinkronizálására, utóbbi képesség a SkyDrive-ba csak később érkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.