:

Szerző: Dojcsák Dániel

2012. augusztus 2. 09:49

Ingyen is nézhetőek a Sziget koncertjei

A jubileumi, huszadik Sziget Fesztivál több egyéb mellett azért is emlékezetes lehet, mert a fesztivál programjának kiemelt felhozatalának egy része a YouTube-on is követhető élőben, illetve később vissza is nézhető.

A válogatott program a Sziget hivatalos YouTube-csatornáján keresztül a világ bármely pontjáról követhető. Sőt, mobilról is elérhető, így ha valaki véletlenül elkallódna a tömegben, vagy nem érne át egyik helyszínről a másikra kezdésre, akkor akár kint a fesztiválterületen is belenézhet a közvetítésbe. Nemzetközi viszonylatban ez nem számít újdonságnak, Magyarországon viszont ez az első ilyen rendezvény, ami élőben követhető.

Idősebbek is elkezdhetik

A közvetítés a Sziget első napján, augusztus 8-án kezdődik, a streamet a fesztivál hivatalos YouTube-csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon lehet elérni. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható, olyan sztárokkal mint a Placebo, a SUM41, a Hurts, a Deus és a Tankcsapda.

A közvetítést ismétlik, hogy fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le. A koncertek legjobb pillanatai pedig a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek YouTube-on. A Sziget mellett a videomegosztó kínálatában több másik fesztivál is fellelhető, a YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait közvetíti, az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowlandet, a spanyol Sonart és az amerikai Coachellát is. A fesztiválok mellett koncertek is futnak, a 2011-es Coldplay-koncertet például a YouTube-on keresztül 19 millióan néztek élőben. A videomegosztó ilyen és hasonló akciókkal erősíti azt a képet, miszerint a XXI. század televíziója már a YouTube. Igaz idén az olimpia még messziről elkerülte a YouTube-ot, de ennek valószínűleg már csupán az az oka, hogy az amerikai NBC tévétársaság az USA-ban kizárólagos szerződéssel rendelkezik 2020-ig az ötkarikás játékok közvetítésére.

Készpénzmentesség rendes bankkártyával

A Sziget Fesztivál kapcsán pedig érdemes még egy fontos részletet megjegyezni, az OTP Bank főszponzorként való megjelenésével párhuzamosan a tavaly megszokott készpénzmentes fizetési modell tovább fejlődik. A szokásos belső használatú Metapay-kártyák mellett idén bármilyen MasterCard PayPass rendszerű bankkártyával ki lehet egyenlíteni a betevő fröccs, fény vagy lángos árát. Ez azt jelenti, hogy aki rendelkezik akár az OTP, akár bármely más pénzintézet által kibocsátott PayPass-kártyával, annak nem kell bíbelődnie a Metapay-kártya kiváltásával, nem kell feltöltenie az egyenlegét és a fesztivál végén nem is kell bajlódnia az elektronikus utalvány egyenlegén maradt pénz visszaváltásával.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Cserébe viszont az elhagyott kártya pótlása a helyszínen nem lehetséges, illetve nem is ingyenes. Bankonként változó, de általában darabonként 3000 forintba kerül egy új PayPass-matrica, a Maestro- és MasterCard-kártyák pedig díjcsomagtól függően még több költséget jelenthetnek a letiltással és az újrakészítéssel együtt. A bulizás előtt mindenképp érdemes a PayPass-limiteket ellenőrizni, beállítani egy olyan határt, amit akkor sem sajnálnánk, ha a kártya esetleg elveszik és valaki megtalálja és sörré konvertálja a rajta található összeget. A nagy formátumú kártya helyett talán érdemesebb a matricát választani és azt egy biztos felületre felragasztva hordani.

Mivel idén a Vodafone nem támogatója a rendezvénynek, ezért a tavalyi okostelefonos NFC-s pilot tudomásunk szerint nem folytatódik publikus szinten. A fesztivál augusztus 6-tól 13-ig tart majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.