Szerző: Koi Tamás

2012. június 12. 12:08

Június végén indul az MTVA 3D-s tévécsatornája

Június 25. történelmi pillanat lesz a hazai televíziós műsorszórásban, ezen a napon indul az MTVA tematikus 3D-csatornája, az m3D, mely a futball EB és az olimpiai közvetítések mellett filmeket is vetít majd.

2012. június 25-én egy tematikus 3D-s csatornával egészíti ki kínálatát a Médiaszolgáltatás-támogató és vagyonkezelő alap (MTVA). Az m3D néven induló csatorna elsősorban a sportközvetítésekre koncentrál és egyelőre csak kísérleti jelleggel, augusztus 12-ig üzemel. A csatornán mozifilmek és más, térhatású tartalmak, így elsősorban ismeretterjesztő műsorok valamint koncertfilmek lesznek láthatók, na meg sok sport - ígéri az MTVA.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az m3D-t kizárólag az Antenna Hungária digitális földfelszíni sugárzású tévészolgáltatásával, a MinDig TV-vel lehet majd ingyenesen elérni. A szolgáltató a tesztadást a futball Európa-bajnokság döntőjéig kizárólag Budapestről, a Széchenyi-hegyi adótoronyból sugározza, vagyis a műsort leginkább a fővárosban és környékén élők élvezhetik, a 43-as csatornán, egy új multiplex segítségével.


Az m3D lefedettsége DVB-T platformon

A 3D-s adás megtekintéséhez természetesen 3D-s képességekkel ellátott tévékészülék szükséges, ebből a gyártók statisztikái szerint egyébiránt máig nagyjából 150 ezer darabot adtak el Magyarországon. A hazai 3D-s tévékészülékek piacát szinte teljes egészében a két koreai gyártó, a Samsung és az LG uralja - eddig azonban zömében Blu-ray kiadványok vagy számítógépes játékok révén lehetett kihasználni a tévékészülékek képességeit.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A mai sajtótájékoztatón a HWSW kérdésére Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, a tartalom július 2-ig kizárólag a MinDig TV tesztplatformon érhető majd el, ezt követően több országos lefedettségű kábelhálózaton is megjelenik az m3D, a részletek kapcsán azonban nem nyújtott tájékoztatást. Lapunk úgy tudja, hogy a T-Home és a UPC Magyarország hálózatában elérhető lesz az olimpia idején az m3D, de csak azoknál az ügyfeleknél, akik kompatibilis beltéri egységgel rendelkeznek (ez a UPC esetében a HD-képes set-top boxot takarja).

A kábelszolgáltatóknál további hozzáadott érték - bár az egyelőre nem tisztázott, hogy a 3D-s tartalomnál ez elérhető lesz-e - a catch-up TV funkció, vagyis ha a nézők lemaradtak az élő közvetítésről, utólag, meghatározott időtartamig letölthetik az online videotékából (ahol elérhető) a közvetítéseket. A T-Home emellett az Európa-bajnokság kezdete óta online drukkerfelületet is biztosít a felhasználóknak Kanapé Szektor néven.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.