Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 11. 14:09

Szeptemberben ismét percdíjat emel a Vodafone

Az előfizetéses konstrukciók után a feltöltőkártyás, vagyis VitaMAX díjcsomagjai esetén is áremelést hajt végre a Vodafone Magyarország. Az emelés mértéke akár a tíz százalékos is elérheti bizonyos időszakokban és irányokban.

Egy hónap múlva, szeptember 11-től a feltöltőkártyás díjcsomagok esetén is árkorrekciót hajt végre a Vodafone. A cég összes egyéni előfizetőjének nyújtott feltöltőkártyás kínálata jelenleg három konstrukcióból áll, a VitaMAX Standard, Kulb és Party tarifák esetében egyaránt nő a perc- és SMS-díj, a különböző tarifák esetében eltérő arányban. Van olyan díjcsomag, ahol percenként 6 forinttal kell többet fizetnie az ügyfélnek - az áremelés mértéke így elérheti a 10 százalékot is.

A legkisebb mértékben a legtöbb feltöltőkártyás ügyfél által használt VitaMAX Standard tarifa percdíjai emelkednek szeptembertől. A Vodafone a belföldi percdíjakat ebben a tarifában 41 forintről 43 forintra növeli, és mivel ebben a konstrukcióban a perc- és SMS-díj egyezik, ugyanilyen arányban drágul a szöveges üzenet elküldése is.

A VitaMAX Party csomag használói egy hónap múlva csúcsidőben 6 forinttal többet fognak fizetni egy perc telefonálásért, mint most, a tarifa eddigi 49 forintról 55 forintra emelkedik. A VitaMAX Party esetében a csúcsidőn kívüli telefonálás ára és az SMS-küldés marad továbbra is 29 forint percenként, illetve 25 forint darabonként.

A hálózaton belüli és hálózaton kívüli irányokat megkülönböztető VitaMAX Klub tarifa esetében minden irányba többet kell majd fizetniük az ügyfeleknek. Egy percnyi hálózaton belüli beszélgetés ára 20 forintról 22 forintra emelkedik, a hálózaton kívüli percekért pedig szintén 6 forinttal többet, 49 forint helyett 55 forintot vonnak le az egyenlegből. Az SMS-küldés hálózaton kívüli díja 49 forint/db-ról 55 forintra emelkedik.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A szeptemberi áremelés nem egészen egy hónappal azután történik majd, hogy a Vodafone megemeli lakossági havi előfizetéses tarifái esetén az előfizetési díjat és a percdíjakat. Az augusztus 19-i átfogó áremelés érinti a Vodafone Plus és az internethozzáférést is tartalmazó Vodafone Plus Surf csomagokat, valamint azok összes, családi opció promócióban résztvevő variánsait. A Plus és Plus surf tarifáknál az áremelés egyaránt 150-től 1000 forintig terjed, a már lezárt tarifáknál ennél valamivel nagyobb mértékű emelés várható. Az iPhone-okkal debütáló Vodafone Smart tarifákat nem érinti a jövő heti árváltozás.

A szolgáltató júliusban kiadott közleményében a "piaci körülményekben bekövetkezett változással" indokolta az áremelést, vélhetően hasonló indokkal történt a mostani korrekció is. Mivel az inflációhatás nem jelentősebb, mint az elmúlt években, az említett körülmények közé elsősorban a távközlési vállalatokra éveken keresztül jelentős többletteherként nehezedő különadót lehet sorolni, mely éves szinten 61 milliárd forintot von el a távközlési multiktól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról