Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 25. 14:24

Még nagyobb dzsemborinak ígérkezik a Hacktivity

A Millenárisra költözik a régió legnagyobb hackerkonferenciája, amelyre minden eddiginél több látogatót és számos nemzetközi előadót várnak a szervezők.

Szeptember 17-18-án rendezik az idei Hacktivityt, ami nagyobb és "nemzetközibb" mint valaha. Az már nyolc éve rendszeresen megszervezett konferenciára 15 országból 60 előadáspályázat érkezett, ezek közül választották ki a szervezők a 28 legjobbat.

Az első nap fő előadója Szőr Péter, akinek tavaly szeptemberben jelent meg magyarul A vírusvédelem művészete című könyve, amely a számítógépes kártevőkkel kapcsolatos alapművek közé tartozik. A könyv eredetileg az Addison Wesley kiadónál jelent meg 2005-ben, The Art of Computer Virus Research and Defense címen (kedvcsinálóként a könyv tartalomjegyzéke és első fejezete szabadon letölthető innen). A Hacktivityn emellett előadást tart számítógépes bűnfelderítés ("computer forensics") témában Barta Csaba (Deloitte), Tóth László (Deloitte), Klock László (kancellar.hu), valamint Bodor Péter (ELTE), aki a social engineering támadások pszichológiáját boncolgatja.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A vasárnapi nyitóelőadást az olasz Raoul "Nobody" Chiesa tartja. Chiesa Európa egyik legismertebb kiberhadviselési és bűnügyi szakértője, 2003 óta működik együtt az ENSZ “UNICRI” Interregionális és Bűn-és Igazságügyi Kutató Intézetével és 2010-ban beválasztották a 30 legjobb európai biztonsági szakértő közé, akik az ENISA (Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség) igazgatóját segítik. További külföldi előadók: Vivek Ramachandran, a securitytube.net alapítója , Joseph McCray Air Force veterán, az EC-Council többszörösen kitüntetett előadója, Ertunga Arsal SAP-szakértő, Alexander Kornbrust Oracle-szakértő, Pavol Luptak a szlovákiai Open Web Application Security Project vezetője, Michele Orru a Royal Bank of Scotland betörési teszteket végző szakembere.

Az előadások mellett természetesen idén is lesznek könnyedebb programok - többféle workshop és játék várja az érdeklődőket, valamint egy nagy party. Emellett a Hacktivityn rendezik a Global CyberLympics közép-kelet-európai döntőjét. Az EC-Council által szervezett versenyen 4-6 fős csapatok vehetnek részt, akiknek meg kell támadniuk vagy meg kell védeniük a szervezők által kijelölt rendszereket. A Hacktivityn rendezett regionális döntőből egyenesen a nemzetközi döntőbe lehet bejutni, amit San Franciscóban tartanak 2012 tavaszán.

A Hacktivity 2011-ről bővebb információ az esemény honlapján érhető el.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.