Szerző: Koi Tamás

2011. június 14. 14:42

Itthon is kapható a Motorola Xoom

Immár Magyarországon is megvásárolható szolgáltatói kínálatban a Motorola első táblagépe, a Xoom. A tabletet a T-Mobile kezdte forgalmazni itthon.

A T-Mobile-nál hónapok óta először új táblagéppel bővült a termékpaletta mától: a cég megkezdte a Motorola Xoom forgalmazást. A tabletet a tengerentúlon már hónapok óta lehet kapni, a készülék az év elején, a CES-en mutatkozott be, mint az első, Android 3.0-alapú tablet. A szolgáltatónak ez a második tabletje a Samsung Galaxy Tab után, amit a három hazai operátor közül elsőként dobott piacra, tavaly novemberben.

A piac változását jól jelzi, hogy a sokkal modernebb, nagyobb kijelzővel ellátott Motorola Xoom fillérre ugyanannyiba kerül, mint a Galaxy Tab a megjelenésekor, nagyjából fél évvel ezelőtt.  Relaxnet XL díjcsomaggal, két év hűségvállalás és tarifamegtartás esetén százezer forintért adja a tabletet, a T-Mobile, melyet csak mobilnet-díjcsomaggal lehet megvásárolni, kivéve, ha valaki egy összegben kifizeti érte a 236 ezer forintos (!) listaárat.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Xoom kijelzője 10,1 hüvelykes, vagyis némileg nagyobb a kategóriás megalkotó, máig etalont jelentő iPadnél, a felbontása 1280x800 pixel. A Tegra 2 chipre épülő tabletbe 1 gigabájt RAM került, amelyet 32 gigabájt flash háttértár egészít ki, de SD-kártyával ez akár 64 gigabájtra is bővíthető. A Xoomban két kamera van, az előlapi 2 megapixeles, a hátlapi pedig 5 megapixeles, 720p videók felvételére is képes.

A tabletet az iPad (2) egyik leginkább potens kihívójának tartották sokáig, az ismertebb gyártók termékei közül egyedül a napokban debütáló, gyárilag Android 3.1-gyel érkező Galaxy Tab 10.1 veheti fel vele a versenyt. Az új Galaxy Tab bár papíron csak most jelenik meg, a Vodafone csoport kínálatába már hónapokkal ezelőtt bekerült az a példány, amit a Samsung eredetileg az iPad ellenfelének szánt, ám végül az iPad 2 premierjét követően kivett a gyártásból. A Galaxy Tab 10.1v-t a hazai Vodafone is forgalmazza, a készülék ára a választott tarifától függően 30 vagy 50 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról