Szerző: Koi Tamás

2011. június 10. 10:44

Kapitulál a Vodafone-nál a Galaxy Tab 10.1v

Kivezette kínálatából az angol Vodafone a Samsung Galaxy Tab termékcsaládjának első, 10,1 hüvelykes érintőkijelzőjével ellátott változatát, a Galaxy Tab 10.1v-t.

A Vodafone angol kirendeltsége idén februárban dobta piacra a második generációs Galaxy Tabet, melyet eredetileg az iPad vetélytársának szánt a koreai gyártó. Csakhogy a Mobile World Congresst követő hetekben az Apple lerántotta a leplet a második iPadről, melyet ráadásul meglepő hirtelenséggel, még márciusban piacra is dobott  több országban is. A Samsung mérnökei ezt követően villámgyorsan visszatértek a tervezőasztalhoz és egy vékonyabb tabletet rajzoltak. A Galaxy Tab 10.1v abból a legyártott készletből származik, amit eredetileg az iPad riválisának szánt a koreai gyártó, ám az Apple iPad 2 bemutatása után módosítottak a műszaki adatokon.


Galaxy Tab 10.1v...

Korábbi, egymásnak ellentmondó információk szerint az eredeti változat gyártása el sem kezdődött, a Galaxy Tab 10.1v forgalmazásával azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a gyártósorok már javában üzemelhettek, amikor az Apple előrukkolt az iPad 2-vel, a felhalmozódott készletet pedig kiárusítja a Samsung. Európában a Vodafone kínálatában jelent meg a "vastag" Galaxy Tab 10.1, erre utal a típusjelzés végén szereplő "v" betű.


...és a Galaxy Tab 10.1: az oldalnézet nem véletlenül szerepel

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A koreai tablet vékonyabb változata a napokban kerül forgalomba az Egyesült Királyságban, az angol Vodafone ezért helyi beszámolók szerint le is vette kínálatából a Galaxy Tab 10.1v-t, és jelezte a weboldalán, hogy előrendeléseket vesz fel a vékonyabb verzióra. Az új változat egyébként amellett, hogy vékonyabb lesz a 10,1v-nél, újabb szoftvert is kap majd: a Samsung korábban megerősítette, hogy a most piacra kerülő modellen már az Android 3.1-es verziója fut, mely a felhasználói felületet érintően több finomítást is hoz.

A Galaxy Tab 10.1v a magyar Vodafone-nál is bekerült a készülékportfólióba, igaz, alig több mint egy hónapja. Úgy tudjuk, hogy a vékonyabb modellt szintén piacra dobja majd a magyar leányvállalat, azonban akárcsak az eredeti változat esetében, úgy itt is számolni kell néhány hónapos késéssel a nyugat-európai premierhez képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról