Szerző: Bodnár Ádám

2011. június 10. 09:24

Minden Windowst újra kell indítani kedden

A jelenleg támogatott Windows-változatok mellett az Internet Explorer, a .NET keretrendszer, a Silverlight, a Forefront Threat Management Gateway, az Office, a Visual Studio és a SQL Server is érintett a júniusi patch keddben, amikor a Microsoft összesen 16 javítást tesz közzé.

Nyilvánosságra hozta a június második keddjén esedékes javítócsomagjaival kapcsolatos előzetes információkat a Microsoft, hogy a rendszerüzemeltető szakemberek fel tudjanak készülni az érkezésükre. Az adminoknak bőven lesz dolguk, a redmondi vállalat 34 sebezhetőséget orvosol különféle termékeiben, ehhez 16 frissítést ad ki. A frissítések közül 9 kapott kritikus besorolást és 10 foltoz távoli kódfuttatást lehetővé tevő biztonsági hibát a Microsoft-termékekben. A patchek közül 9 biztosan újraindítást igényel.

Június 14-én javítást kap az összes, még támogatott asztali Windows (XP, Vista, 7), a szerverváltozatok (Server 2003, Server 2008) - az előzetes értesítés alapján a Server Core telepítéseket is újra kell majd indítani. Patchet kap az összes támogatott Office (XP, 2003, 2005, 2007, 2010, 2004 for Mac, 2008 for Mac, 2011 for Mac), az InfoPath, az Excel Viewer, az Open XML File Format Converter for Mac, az Office Compatibility Pack is, ebből arra lehet következtetni, hogy valamilyen fájlformátum-kezeléssel kapcsolatos sérülékenységről lehet szó. Az összes támogatott SQL Servert és Visual Studiót is frissíti a Microsoft, illetve a Forefront Threat Management Gateway 2010 Clientet is.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Története során most először kap frissítést a márciusban megjelent Internet Explorer 9, amelyben egy kritikus sebezhetőséget kell foltozni, de a Microsoft patchelni kényszerül az Internet Explorer 7-et és Internet Explorer 8-at is. A böngészőkhöz két, távoli kódfuttatásra lehetőséget adó kritikus sebezhetőséget foltozó patch érkezik június 14-én. Idén ez lesz a második legnagyobb patch keddje a Microsoftnak, a rekordot az áprilisi tartja, akkor 17 frissítés érkezett összesen 64 hibára.

Az érkező javításokról a Microsoft weboldalán lehet részletes információkhoz jutni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról