Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 3. 17:15

A legjobb stratégákat keresi a Microsoft

A Microsoft idén is megrendezi 24 órás WTW versenyét, amelyre március 26-27-én kerül sor a budapesti Millenárison - a fő támogató az evosoft. A csapatoknak egy valós idejű stratégiai játékban kell megküzdeniük egymás ellen, de a meccsek alatt a karaktereket nem billentyűzettel és egérrel, hanem saját fejlesztésű algoritmusaikkal kell irányítaniuk.

A korábbi rendezvényektől eltérően most nem egy Microsoft-technológia lesz a WTW középpontjában, a győzelemhez csupán jó ötletre és stratégiára lesz szükség. A csapatok feladata, hogy elkészítsék saját mesterséges intelligenciájukat egy klasszikus gyűjtögetés, építés, harcolás elemekből álló stratégiai játékhoz, és megmérkőzzenek egymással. Lippé Szabolcs, a Microsoft fejlesztői platform csoportjának egyik vezetője a HWSW-nek telefonon elmondta, a verseny során a csapatoknak több feladatot kell majd teljesíteniük a játékon belül.

A versenyre a korábbi három helyett két főből álló csapatok nevezését várja a Microsoft, a versenyzőknek csupán saját számítógépüket kell magukkal hozniuk az eseményre, amelyen lennie kell egy feltelepített Visual Studio 2010 fejlesztői környezetnek - az ingyenes Express verzió is használható. A megmérettetés alatt bármilyen eszköz igénybe vehető, amit a csapatok magukkal hoztak, de internetet és külső segítséget nem lehet használni. A munkához egy asztalt, két széket, áramot és korlátlan étel és italfogyasztást biztosítanak a szervezők.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Lippé Szabolcs szerint az eredményes szerepléshez nem kell profi programozónak lenni, ha valaki a "Hanoi tornyai" problémát meg tudja oldani egy C# nyelven írt programmal, már eséllyel indulhat a 2011-es WTW-n. A szervezők a csapatoknak a verseny kezdete előtt eljuttatnak egy  leírást, amiből fel lehet készülni a használandó technológiákból. "A tutorialok birtokában egy-másfél óra alatt el lehet sajátítani azokat az alapismereteket, amelyek birtokában már működő algoritmusokat és stratégiát lehet kidolgozni" - mondta Lippé Szabolcs.

A cél olyan stratégiák kidolgozása, amelyek segítségével a karakterek meg tudják oldani a különféle feladatokat, például bizonyos mennyiségű nyersanyag összegyűjtését vagy az ellenséges karakterek megölését - a meccsek alakulását kivetítőkön lehet majd követni, mint a nagy cybersport-eseményeken. Már több mint 70 csapat nevezett a 2011-es WTW-re, de a Microsoft várakozásai szerint ez akár 100-ra is növekedhet - további információkat beszerezni és nevezni a fejlesztőknek szánt devportal.hu oldalon lehet. Megfelelő érdeklődés esetén a jövőben akár online versenyeket is indít a Microsoft

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról