Szerző: Koi Tamás

2010. december 20. 12:49

Megnyerte magának a DIGI-t a Telenor

Újabb partnerekkel szerződött le a Telenor mobilinternet viszontértékesítésre. A cégek közt van Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb távközlési szolgáltatója, a DIGI is.

A Telenor a hónap közepétől három új partner bevonásával értékesít mobilinternet-szolgáltatást, köztük az országos szolgáltatást nyújtó DIGI-vel. A PR Telecom, a TARR Kft. és a román érdekeltségű DIGI a korlátlan kábelszolgáltatásuk mellé kiegészítésként kínálnak mobilnetet, melyet saját néven értékesítenek, ennek hátterét a Telenor infrastruktúrája nyújtja majd. Virtuális szolgáltatásról ugyanakkor egyelőre továbbra sincs szó, a három említett cég ugyanis nem vásárol hálózati kapacitást a Telenortól, csak a díjcsomagokat alakítják ki, valamint a kereskedelmi- és marketingtevékenységet végzik önállóan.

Az együttműködés révén a vezetékes telefon és internet előfizetéssel rendelkező ügyfelek meglévő szolgáltatásuk mellé mobilinternet szolgáltatást is igényelhetnek, igaz, hogy pontosan milyen feltételekkel, az egyelőre nem tisztázott, árak ugyanis eddig csak a TARR weboldalára kerültek ki. A szolgáltatásait országosan kínáló DIGI, a 12 megyében jelen levő PR TELECOM és a Dél- és Nyugat-Dunántúlt lefedő TARR szakemberei a két elérési technológia szimbiózisát tartják hosszú távon a legéletképesebb modellnek. A jelenlegi szolgáltatásbővítés célja, hogy azoknak az előfizetőknek se kelljen nélkülözniük a mobilitás nyújtotta előnyöket, akik eddig csak a vezetékes technológiát használhatták - áll a Telenor sajtóközleményében.

A Telenor korábban is próbálkozott kisebb-nagyobb távközlési cégekkel közösen értékesíteni mobilinternet-szolgáltatást - mindeddig mérsékelt sikerrel. A cég 2008-ban állt össze az EnterNettel, a cél a mostanihoz hasonlóan az volt, hogy csomagolt konstrukciók jelenhessenek meg a kínálatban. Az EnterNet éppen december elején váltott mobilinternet-szolgáltatópartnert, a cég Telenor helyett ma már Vodafone mobilnetet árul. A váltás pontos oka máig ismeretlen.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A norvég tulajdonú operátor 2009-ben egy lényegesen nagyobb befolyású, saját vezetékes infrastruktúrával rendelkező partnert is megnyert magának: az Invitel tavaly nyár óta kínálja vezetékes internetet és mobilnetet egyaránt tartalmazó Net&Go csomagjait, illetve idén ősz óta az üzleti ügyfeleknek szánt csomagolt ajánlatoknak is részét képezik a mobilnet-tarifák. Az Invitel saját bevallása szerint eddig nagyjából húszezer mobilnet-szerződést kötött, zömében lakossági előfizetőkkel.

A Telenornak mindenesetre égető szüksége van most arra, hogy - akár újabb partnerek bevonásával - növelni tudja mobilnet-értékesítési volumenét, a céget ugyanis az aktív előfizetői bázist tekintve a nyáron beérte, majd októberre számottevően le is hagyta a Vodafone a mobilinternet-szolgáltatások piacán. A Vodafone mobilnet-szolgáltatását az EnterNet mellett az Externet, a Btel és a NordTelekom árulja saját márkanév alatt, a cégnek egyelőre nincs nagyobb szolgáltatópartnere.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról