Szerző: Dojcsák Dániel

2010. november 23. 14:47

Megcsalja a Csajok és Pasik az iWiW-et

Ahogyan a felhasználók elkezdtek a magyar közösségi oldalról szép lassan átvándorolni a Facebookra, a fejlesztők számára is egyre vonzóbb lett a magyar közönséget megszólítani ott, vagy ott is. A randialkalmazások közül elsőként a Csajok és Pasik ugrott.

A Csajok és Pasik sikeres iWiW-alkalmazásként kezdte, majd a közösségi hálózaton belüli népszerűséget sikerült jelentős részben átkonvertálni a különálló weboldalra is, ahol egy teljes értékű társkereső szolgáltatás épült ki. A következő lépés nem túl nagy meglepetés, az iWiW után a Facebookot vette célba a cég. A Csajok és Pasik egyébként már több mint 700 ezer regisztrációval büszkélkedhet.

Ezt szereti a nép, erre kell menni

"A Facebook népszerűségének növekedését mi sem hagyhattuk figyelmen kívül. Azt gondoljuk, hogy a közösségi média nyújtotta eszközöket egy párkereső szolgáltatásnak kézenfekvő használni, folyamatosan beépíteni" - írja a The Cook Kft. Mivel a 20-30 éves korosztály után az elmúlt időszakban a tinédzserek és az idősebb korosztály is egyre nagyobb létszámban képviseli magát a Facebookon, ezért ma már a legtöbb online fókuszú szolgáltató nem tévedhet nagyot, ha erős jelenlétet épít ki ott is.

Sőt, maga a társkeresés és a randizás is egy működő lehetőség a közösségi hálózaton, a Csajok és Pasik fejlesztőit is bátorította, hogy több nemzetközi nagy társkereső is megtalálható a Facebookon. A legismertebb ezek közül nemzetközi berkekben az Are You Interested In? nevű, aminek sok millió felhasználója van már. A magyar társkereső azonban nem telített, sőt, inkább üres piacra érkezik, ugyanis a hazai felhasználók jellemzően nem vegyülnek a külföldi szolgáltatásokon, s leszámítva a technológiai területeken jártas embereket, a magyarok ragaszkodnak a magyar nyelvű felületekhez és szolgáltatásokhoz. A Facebookra való csatlakozási hullám is akkor indult meg anno, amikor elkészült a közösségi munkával létrehozott magyar nyelvű lokalizáció.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Sok más szolgáltatóval szemben, a Csajok és Pasik Facebook-oldal nem egy egyszerű rajongói klubot, vagy hírterjesztési csatornát hozott létre, hanem okosan a különálló weboldal fizetős szolgáltatásával kapcsolta össze a közösségi oldalt. A weboldalra a regisztráció ingyenes, de a párkeresés fejlettebb funkciói csak prémium tagság mellett érhetőek el. A magyar ismerkedős szolgáltatások közül a Csajok és Pasik az első, ami a Facebookon erős jelenlétet igyekszik kiépíteni, amivel könnyen megszerezheti hosszú időre ezt a piaci részt is.

A további tervek közt szerepel például az is, hogy a szolgáltató weboldalán be lehessen lépni Facebook-azonosítóval is. A szolgáltatás jelenleg fejlesztői stádiumban van még, a cikkben látható képernyőmentéseket a fejlesztőtől kapta a HWSW. Elméletileg ma délután indul útjára a facebookos Csajok és Pasik, s onnantól kezdve már nem csak iWiW-en értékelhetik egymást a szinglik.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról