Szerző: Koi Tamás

2010. november 22. 08:45

Invitel- és UPC-ügyfelek lesznek a Fibernet-előfizetők

Megvásárolja a UPC a Fibernet Kommunikációs Zrt. kábeltelevíziós hálózatának egyharmadát, jelentette be szombaton a távközlési szolgáltató. A cég közvetlenül ezt megelőzően az Invitelhez kerül.

Az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Fibernet hálózatának egyharmada két tranzakciót követően a UPC-hez kerül: először az Invitel Holdings S/A leányvállalata, a Magyar Telecom B.V. felvásárolja a a Fibernet egyedüli tulajdonosának számító Fibernet Tanácsadó Kft. teljes törzstőkéjét, majd a hálózat egyharmadát megveszi a cégtől a UPC. Mindkét tranzakció egyidejű lezárásához - mely várhatóan 2011 első negyedévében történik majd meg - bizonyos feltételek teljesülése, többek között hatósági jóváhagyás is szükséges.

A Fibernet a negyedik legnagyobb kábelkommunikációs szolgáltató Magyarországon, amely ma több mint 150 ezer háztartás számára nyújt kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltatásokat. A vállalat tulajdonában lévő eszközök egyharmadának megvásárlásával a UPC olyan kábelhálózatokhoz jut hozzá, amelyek mintegy 166 ezer további háztartást érnek el és jelenleg mintegy 80 ezer kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefon előfizetést szolgálnak ki.

A tranzakció révén a UPC által ellátott települések száma ia növekszik, kiterjedve Budapest néhány további kerületére valamint csaknem 50, főként Pest és Fejér megyében található településre, köztük olyan városokra is, mint Gödöllő, Szentendre, Százhalombatta, Velence és Csongrád. A Fibernet közleménye szerint a UPC az általa megszerzendő kábelhálózatokon továbi technológiai fejlesztéseket tervez, így vélhetően ezeken a területeken is megjelennek idővel a nagy sávszélességű elérést biztosító internetes díjcsomagok, valamint a fejlett digitévé-szolgáltatások.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A hálózat felvásárlása révén a UPC megerősítheti vezető szerepét a vezetékes műsorterjesztő szolgáltatások piacán. A cég a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szeptemberi gyorsjelentése szerint a vezetékes platformon a teljes piac 75-80 százalékát lefedő szolgáltatók közül 33,7 százalékkal piacvezető a 23,2 százalékkal második Magyar Telekom előtt. A Fibernet ebben a szegmensben 7,2 százaléknyi piacrésszel rendelkezik.

A most bejelentett tranzakció anyagi részleteiről egyelőre nem árultak el konkrétumokat a felek, miképp azt sem tudni, hogy a Fibernet ügyfélbázisának fennmaradó kétharmadával hosszú távon mihez kezd az Invitel. Mindezek kapcsán kerestük az Invitelt, a cégtől a hétvégén azt a választ kaptuk, hogy az Invitel érdemben a hét elején kívánja kommunikálni a felvásárlást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról